Nieuw: Elke maand 3 gratis foto’s voor Steenbreekgemeenten

Vanaf juni 2021 ontvangen Steenbreekgemeenten maandelijks drie rechtenvrije bonusfoto’s om hun verhaal te ondersteunen binnen thema’s zoals klimaat, natuurbeleving, biodiversiteit en buurtparticipatie. Hiermee bouw je in de loop van tijd een eigen collectie op. Deze maand: een icarusblauwtje op wilde marjolein; een steenhommel op knoopkruid en parende grote langlijf zweefvliegen op moerasandoorn.

Help je tuin en je buurt effectief te vergroenen door wilde planten uit de natuurlijke Nederlandse omgeving te zaaien of te planten. Insecten en wilde planten hebben een eeuwenoude relatie en zijn volledig op elkaar ingespeeld. Door deze planten ook in je eigen tuin en buurt te herintroduceren draag je bij aan het herstel van de lokale biodiversiteit. Veel wilde planten doen in schoonheid niet onder voor de sterielere gekweekte tuinplanten.

De Steenbreek Beeldbank

Naast de maandelijkse bonusfoto’s, stelt Stichting Steenbreek aan het begin van ieder jaar een gratis fotopakket met 30 foto’s ter beschikking aan haar deelnemers. Dit pakket is tevens breed samengesteld aan de hand van actuele Steenbreek onderwerpen.

Steenbreek werkt hierin samen met De Beeldbank van de Leefomgeving en heeft een eigen categorie op de website. Hier vind je veel foto’s van particuliere tuinen en vele andere aspecten van onze leefomgeving. Je kunt hierin ook zoeken op jouw gemeente, op veel plekken in Nederland zijn de fotografen al eens geweest. Zit jouw gemeente er niet bij? Nodig ze dan uit in jouw Steenbreekgemeente. Met een minimale afname van drie foto’s (25,- per stuk) is de reportage verder vrijblijvend.

Lees meer op het Steenbreek intranet of mail direct naar sjon@stichtingopenboek.nl.