Ook gemeente Rotterdam doet mee met Steenbreek

Gemeente Rotterdam heeft zich recent aangesloten bij Stichting Steenbreek, daarmee zijn drie van de vier grote steden van Nederland aangesloten. Naast Rotterdam organiseren meer dan 100 deelnemende gemeenten, waterschappen, provincie en partners in Nederland met regelmaat activiteiten om onze leefomgeving te vergroenen. Doet uw gemeente al mee?

Rotterdam wil meer groen in de stad realiseren. Komende jaren komt er 20 hectare groen bij. Particulieren, bedrijven, woningbouwverenigingen en de gemeente zorgen er samen voor dat (binnen)tuinen, straten, pleinen, parkjes, daken en schoolpleinen (nog) groener worden. Groen zorgt niet alleen voor een fijnere omgeving om in te wonen of te werken, maar het is daarnaast een goed middel voor extra regenwateropvang en een betere biodiversiteit, met meer soorten planten en dieren in de stad.

Tijd voor actie
Het klimaat is een zaak van de lange termijn maar maatregelen van vandaag hebben morgen al effect. Elke gram CO2 die niet in de atmosfeer komt, telt. Net als elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen. Dit zorgt ervoor dat het regenwater weer goed in de bodem kan zakken, riolen minder belast worden, de temperatuur in de stad wordt getemperd, fijnstof wordt afgevangen en dat mensen zich prettiger en gezonder voelen. Plus de fysieke en sociale leefbaarheid in wijk en buurt neemt toe. Niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren betekent een groene omgeving een gezonder leven.

Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde, fijne leefomgeving voor zowel mens als dier. Samen voor meer groen in de buurt!

Op de onderstaande kaart ziet u welke gemeenten, waterschappen en provincie er meedoen met Steenbreek.

Doet uw gemeente ook mee? Interesse? Neem contact op met het secretariaat van Steenbreek.