Rijswijk gaat Steenbreken

Het Platform Groen in Rijswijk roept Rijswijkers op om tegellichter te worden. Tijdens het Strandwalfestival krijgt iedereen in ruil voor een tuintegel een zakje bloembolletjes cadeau. 

Meedoen? Kom dan (met je tuintegel!) op zaterdag 10 september tussen 12.30 en 16.30 uur naar het gemeentelijke Duurzaamheidspaviljoen op de middenberm van de Van Vredenburchweg.

Minder steen
Deze actie vindt plaats in het kader van de Landelijke Operatie Steenbreek. Van Den Haag tot Nijmegen, van Groningen tot Maastricht: steeds meer gemeenten sluiten zich hierbij aan. Meer groen, minder steen is het doel. Ook Rijswijk is sinds kort een Steenbreek-gemeente. ‘Zo op het oog lijkt Rijswijk een groene stad, maar schijn bedriegt. Het openbare groen is eentonig en saai. En ook in onze tegeltuinen heerst het Stenen Tijdperk….’, aldus Platform Groen Rijswijk.

Einde maken aan steden tijdperk
In het hele land steken steeds meer wijkbewoners hun handen uit de mouwen en in de grond. Ze halen een stoeptegel bij hun huis weg, maken geveltuintjes, laten kale muren begroeien, planten sedum op het dak van hun schuurtjes, fietsenhok of huis. Ze veranderen hun balkon in een hangende tuin, beplanten boomtuintjes met bloemen waar vlinders en bijen op af komen. Ook zin om mee te doen? Word dan een echte Rijswijkse tegellichter en help mee een einde te maken aan het stenen tijdperk! Te beginnen op zaterdag 10 september aanstaande.