Stad in transitie: De openbare ruimte als middelpunt

Klimaattransitie, digitale transitie, demografische transitie, stedelijke transitie: alle transities komen samen in de openbare ruimte. Op het Landelijk Congres Openbare Ruimte (LCOR) op donderdag 20 juni in Rotterdam, presenteren we integrale openbare ruimteoplossingen voor een klimaatbestendige, sociale, slimme, compacte stad.

Opgaven koppelen
De hoofdspreker van deze 15e LCOR-editie is Rijksbouwmeester Floris Alkemade. Eind vorig jaar presenteerde Alkemade zijn veelbesproken visie ‘Panorama Nederland’. Daarin koppelt hij duurzaam-ruimtelijke doelstellingen aan sociaal-maatschappelijke opgaven. Zijn boodschap: opgaven versterken elkaar. Op LCOR vertaalt Alkemade zijn visie door naar de openbare ruimte.

Congres ín de stad
LCOR 2019, dat vakblad Stedelijk Interieur samen met de gemeente Rotterdam organiseert, is een congres ín de stad. Met excursies in de buitenlucht, werksessies onder leiding van de beste experts, dialoogsessies en een lunch in de beste openbare ruimte. Voor wie liever luistert: er zijn uiteraard ook ‘traditionele’ lectures waarin u oplossingen krijgt aangereikt.

Voor wie
LCOR 2019 is voor iedereen die zich met de openbare ruimte bezighoudt: stedelijk ontwerpers, beheerders en beleidsmakers, werkzaam bij overheden, ontwerp- en adviesbureaus.

Facts & Figures
Inschrijven
Homepage: www.lcor.nl/
Datum: Donderdag 20 juni
Tijdstip: 9.30 – 17.00 uur
Locatie: Schouwburg Rotterdam
Kosten: vanaf € 349,00 p.p.
profiteer van de Collega-deal;
2 voor de prijs van bijna 1