Stenen en tegels ruilen voor grond

Inwoners uit Tilburg kunnen op 13 mei een vierkante meter stenen of tegels uit hun tuin ruilen voor 190 liter tuingrond. 

Het doel is om de tuinen te vergroenen en te zorgen voor minder stenen in de stad. Bestrating inleveren kan bij GroenRijk aan de Stokhasseltlaan 39.

Kosten besparen
Mei is de periode dat veel inwoners hun tuin aanpakken. Door mee te doen aan de actie, worden kosten bespaard. De tuingrond die voor de tegels en stenen geruild kan worden, is gratis. Bewoners van Tilburg leveren kosteloos (maximaal) een vierkante bestrating in bij Groenrijk. Daarvoor krijgen ze gratis 190 liter tuingrond. Elk huishouden kan maximaal een keer meedoen met de actie. Grind kan niet ingeleverd worden, alleen schone tegels en stenen. Het inleveren van de bestrating kan tussen 09:00 en 17:00 uur.

Groen
Het Nederlandse klimaat verandert: de temperatuur stijgt, we krijgen te maken met extreem natte en ook juist extreem droge periodes. Dat heeft gevolgen voor mens, dier en milieu. In een groene straat loopt de temperatuur op hete dagen minder hoog op dan in een straat met veel stenen. Bovendien zakt er bij regen meer water direct in de grond als er veel groen in de straat is. Daardoor is er minder kans op overlast van water in de straat.

Meer informatie: operatiesteenbreek.nl/tilburg

Bron:
Gemeente Tilburg