Succesvolle eerste geveltuinen doedag in Nijmegen

Op zaterdag 6 mei vond de eerste van maar liefst vijf geveltuinen doedagen plaats in de Nijmeegse binnenstad. Bewoners gingen aan de slag met het aanleggen van geveltuinen, in samenwerking met Operatie Steenbreek, NL Bloeit! en Hartje Nijmegen. Na deze eerste doedag is de Nijmeegse binnenstad maar liefst 30 geveltuinen rijker!

Niet alleen wordt het ’s zomers minder heet en is het na een hoosbui minder nat als je meer groen in de straat hebt, maar groen draagt ook bij aan een gezelliger straatbeeld en trekt natuurlijk meer vogels en vlinders aan. Om dit te bevorderen kunnen de inwoners van de Nijmeegse binnenstad dit jaar meedoen met de gezamenlijke aanleg van geveltuinen. Samen met NL Bloeit! zorgt Operatie Steenbreek voor plantjes, aarde en helpende handjes! Op zaterdag 6 mei vond de eerste doedag plaats. Wethouder Cilia Daemen kwam een handje helpen met de aanleg van de geveltuinen: “Het aanleggen van een geveltuin is een kleine moeite met grote voordelen. Voor jezelf én voor de buurt. Hopelijk volgen meer Nijmegenaren!”.

Het was een stralende dag, waarbij de handen uit de mouwen gingen en iedereen hard heeft gewerkt. Met een lekkere lunch van het Bakkerscafé en muziek van Jan-Willem Opstal was het een zeer geslaagde eerste doedag!

Geveltuinen doedagen
Wil je ook meedoen? Dat kan! Meld je aan en doe mee aan een van de volgende doedagen:

  1. Zaterdag 13 mei: Kabelgas, Vinkegas, Ganzenheuvel, Papengas, Oude Koningstraat
  2. zaterdag 26 augustus: Ridderstraat, Eiermarkt, Snijderstraat, Spinthuisstraat
  3. zaterdag 9 september: Regulierstraat, Parkweg, Kroonstraat, Pijkestraat
  4. zaterdag 23 september: Smidstraat, Nonnenstraat, Priemstraat

Meedoen?
Meld je aan via www.steenbreeknijmegen.nl. Dan komen wij bij je langs om te kijken welke planten geschikt zijn. Laat je inspireren door de geveltuinen in onder meer de Oude Havenstraat, Kloosterstraat, Bottelstraat en de Grotestraat. Bewoners gingen daar vorig jaar al aan de slag met de aanleg van ruim honderd geveltuinen!

 Foto’s Hans de Groot