Delftse Tegeltaxi beleefde primeur

Nu Delftenaren volop aan het onttegelen zijn, is er grote behoefte aan het vervoer van tegels. Daarom heeft De Klimaatmaat de Tegeltaxi in het leven geroepen, speciaal vervoer langs alle wijken in Delft om gewipte tegels op te halen. Op dinsdag 2 mei zal de Tegeltaxi haar eerste ronde rijden in Delft.  

De Klimaatmaat helpt bewoners bij het vergroenen van hun tuinen onder het motto is ‘Van Grijs naar Groen’, met als doel om particuliere tuinen te onttegelen. Groene tuin zijn beter bestand tegen hitte en wateroverlast en zorgen voor meer biodiversiteit. Daarom organiseert De Klimaatmaat diverse ‘Tegel Eruit, Plant Erin’ acties waarbij bewoners van Delft gratis hun tegels kunnen afvoeren én er ook nog een plantje voor terug krijgen. 

Wat gebeurt er met de tegels?
Die krijgen zo veel als mogelijk een duurzame ‘nieuwe’ bestemming. Bijvoorbeeld voor de aanleg van stapelmuurtjes, insectenhotels, randen van bloemperken, moestuinbakken, staptegels, of zelfs funderingen. Ook zijn er hoveniers die oude tegels hergebruiken. Tegels waar geen nieuwe bestemming voor gevonden kan worden, worden afgevoerd en gerecycled voor de aanleg van wegen.
 
Wil jij ook gebruik maken van de Tegeltaxi?
Wil je ook grijs vervangen door groen en je tegels laten afvoeren? Geef je dan op voor de actie Tegel Eruit, Plant Erin op 27 mei. Van 10:00 uur tot 13:00 uur staan we voor je klaar bij het Sportfondsenbad in de Hof van Delft. Op de website www.klimaatmaatdelft.nl vind je het inschrijfformulier. Hierop kun je aangeven of je gebruik wilt maken van de Tegeltaxi.  

De volgende Tegeltaxi rijdt op dinsdag 30 mei.  

Tegel Eruit, Plant Erin wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Delft, Duurzaamheidscentrum De Papaver, GGZ Doel, Intratuin Pijnacker en Groenrijk ’t Haantje.