Talkshow Het vergeten tuinseizoen

De hele maand oktober heeft in het teken gestaan van Het vergeten tuinseizoen. Via diverse (online) activiteiten is iedereen in Nederland geënthousiasmeerd om weer in het najaar actief in de tuin aan de slag te gaan. Met een informatieve online talkshow is maandag 2 november de actiemaand afgesloten.

In de groene sector is de afgelopen 30 jaar de focus om diverse redenen geheel in het voorjaar komen te liggen. Het najaar als tuinseizoen is daardoor naar de achtergrond verschoven. En dat is jammer zeker nu door de klimaatverandering de lente steeds vroeger begint. Klimaatverandering heeft niet alleen gevolgen voor de beplanting in de particuliere tuin ook voor de openbare ruimte wordt het belang van aanplant in het najaar steeds groter. Tijdens de talkshow -voor zowel professionals als tuinbezitters- ging presentator Margot Ribberink met diverse gasten vanuit wetenschap en praktijk in gesprek om de vele voordelen van beplanting in het najaar samen te bespreken. Met dank aan Margareth Hop (Actifolia), Johan van den Berk (Van den Berk Boomkwekerijen), Lodewijk Hoekstra (tv-tuinman en founder NL Greenlabel) en Bert Roete (Arnhem Klimaatbestendig) voor hun bijdrage aan de talkshow.

Uitzending gemist of nog eens terugkijken?
https://youtu.be/maOMv1qgm3w

Initiatiefnemers
‘Het vergeten tuinseizoen’ is een initiatief van Stichting Steenbreek en NL Greenlabel in samenwerking met Stichting De Groene Stad, De Tuinen van Appeltern en Tuinbranche Nederland. Zij proberen oude tijden te doen herleven en het najaar weer tot hét plantseizoen te gaan uitroepen. Deze organisaties hebben gedurende de hele maand oktober aandacht geschonken aan het vergeten tuinseizoen en ook volgend jaar wordt weer een actiemaand georganiseerd.

www.vergetenseizoen.nl