Westland organiseert ook in het najaar een Steenbreek actie

De acties van Operatie Steenbreek gaan in de gemeente Westland opnieuw van start. Inwoners kunnen op 17 oktober bij het Prinsenbos tuintegels inruilen voor biologische planten of bloembollen.

De planten en bollen worden gratis weggegeven in ruil voor tuintegels. De initiatiefnemers zien het Westland graag groen. De planten en bloembollen zijn biologisch , goed voor bijen en vlinders. Ze komen elk jaar terug en zijn gekweekt zonder gebruik van beschermings- of bestrijdingsmiddelen. Een hovenier met veel ervaring geeft antwoord op alle tuinvragen.

Ruilregel
De volgende ruilregel wordt gehanteerd : tot 20 tegels 1 plant per tegel, 20 t/m 50 1 plant per 2 tegels , en zo verder, boven de honderd tegels aantal planten in overleg.

Operatie Steenbreek wil de verstening een halt toeroepen en terugdringen. Het motto is alle tuinen groen, goed voor mensen, noodzakelijk voor bijen, vlinders en vogels.

In Operatie Steenbreek Westland werken de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland en de gemeente Westland samen om tot een groener Westland te komen.

Bron:
Westlanders.nu