Workshops voor groene initiatieven Noord-Brabant, Utrecht en Gelderland

Wil je de buurttuin uitbreiden, een houtwal herstellen, een bijenlint aanleggen of de natuurspeeltuin opknappen? Heb je zin om echt aan de slag te gaan met dit groene idee, maar heb je hiervoor nog helpende handen, materialen of geld nodig? Ben je enthousiast, maar weet je niet goed waar je moet beginnen?

Speciaal voor groene initiatieven in de provincie Noord-Brabant, Utrecht en Gelderland organiseert Voor je Buurt / Crowdfundingvoornatuur.nl twee workshops, op 28 september en 5 oktober.

1. Workshop: ‘Verhaal + Netwerk’
– Woensdag 28 september 2022, 19.00-21.00 (online via Zoom)
2. Workshop: ‘Crowdfunding’
– Woensdag 5 oktober 2022, 19:00.21.00 (online via Zoom)

Initiatiefnemers kunnen zich aanmelden via deze link. Kort voor de sessie ontvang je een mail met aanvullende informatie over de inspiratiesessie en een link naar de online omgeving.

Meer informatie
Om je te helpen met al je vragen wordt er een reeks van twee workshops georganiseerd. Op woensdag 28 september 2022 is het thema ‘Verhaal + Netwerk’ en op 5 oktober 2022 is het thema ‘Crowdfunding’. Je hoort alles wat je moet weten om aan de slag te gaan met je groene idee en hier mensen, materialen en/of geld voor te werven. Je gaat samen aan de slag, met concrete tips en succesvoorbeelden van andere groene initiatieven.

Crowdfunding
Met een crowdfundingcampagne zamel je lokaal geld in en zorg je tegelijkertijd voor meer bekendheid van je initiatief. Denk aan vragen als: Waarom is crowdfunding een leuke en geschikte manier om jouw groene initiatief te financieren? Welke stappen moet je zetten? Hoeveel tijd kost het voorbereiden en uitvoeren van een campagne? Ook hoor je hoe Provincie Noord-Brabant, KIEM Utrecht en de provincie Gelderland groene initiatieven stimuleren door middel van onder andere een eventuele financiële bijdrage. Uiteraard is er genoeg tijd om zelf vragen te stellen. Zo krijg je nóg meer zin om zelf aan de slag te gaan om jouw provincie te vergroenen!

 

Terug naar nieuwsoverzicht