Allemaal een regenton in gemeente Boxtel en Sint-Michielsgestel

In de hele maand april organiseren gemeente Boxtel en Sint-Michielsgestel een regentonactie voor bewoners: iedereen aan de regenton.

Ons klimaat verandert en dat is te merken. Steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Deze hoosbuien kunnen flink wateroverlast veroorzaken met ondergelopen straten en kelders als gevolg. Inwoners kunnen meehelpen om wateroverlast te voorkomen door mee te doen aan de regentonactie. Met het plaatsen van een regenton vang je nog meer regenwater op. Zo heb je altijd een voorraad water voor de (tuin)planten wanneer het even niet regent

Bovendien komt dit regenwater niet meer in het riool terecht en hoeft dus niet onnodig gezuiverd te worden. De gemeente geeft daarom in april €20,- korting op de aanschaf van een regenton.

Koop nu een regenton met korting
De kortingsbon van € 20,- vul je volledig in en neem je mee naar één van de deelnemende winkels. Per huishouden mag je maximaal 1 kortingsbon inleveren bij de aanschaf van een regenton. Deze bon is van 1 april tot en met 30 april 2022 te besteden bij de deelnemende winkels. Deze actie geldt uitsluitend voor inwoners van de gemeente Boxtel en gemeente Sint-Michielsgestel. Kijk voor meer informatie en deelnemende winkels op: www.boxtel.nl/regentonactie.

Wat doet de gemeente?
De gemeente neemt samen met de Waterschappen veel maatregelen om de openbare ruimte anders in te richten. Ze vervangen waar mogelijk stenen door groen waardoor water makkelijker de grond in kan. Ook de aanleg van twee systemen, één voor regenwater en één voor afvalwater, zorgt ervoor dat het riool minder snel overbelast raakt. Omdat het praktisch onmogelijk is om alle rioleringen aan te passen aan de grootst mogelijke regenbui, wordt ook gezocht naar andere oplossingen, zoals de aanleg van extra vijvers en wadi’s. Een wadi is een soort brede sloot die meestal droog staat. Vanaf de straten loopt het regenwater dan rechtstreeks of via straatgoten en buizen naar de wadi’s waar het vervolgens rustig in de bodem naar het grondwater zakt.