Asiel gevraagd voor ‘SteenbreekStruik’

Onlangs zijn vijftig ‘Green-kaarten’ door de brievenbus van betegelde voortuinen in de Doornenbuurt en in de Schilderswijk in Krimpen aan den IJssel gevallen. Hierin werd asiel gevraagd voor een ‘SteenbreekStruik’.

Op de actiedag zaterdag 9 juni kwam actiegroep Steenbreek langs, met aarde en vogel- & bijenlokkende heesters, bij alle adressen die een kaart hadden ontvangen. Bij deze adressen werd aangebeld en werd geprobeerd, na overleg uiteraard, om uit de voortuinen een paar stenen en zand te halen om daar vervolgens nieuwe aarde en de ‘SteenbreekStruik’ te planten. Jacqueline Veltman van Steenbreek Krimpen aan den IJssel: “Uiteindelijk hebben we in veertien voortuinen een ‘Steenbreekstruik’ gepland. Tevens kregen de inwoners van deze tuinen goede aarde, een bodemverbeteringsmiddel en enkele regenwormen.”

Doel
Het doel van deze korte eenmalig actie is meer bekendheid te geven aan Operatie Steenbreek en, belangrijker, te werken aan een groter bewustzijn bij de bewoners van Krimpen aan den IJssel over het belang van een tuin met meer groen en minder stenen. Dit heeft namelijk vele voordelen waarvan de twee belangrijkste zijn: het vergroten van de biodiversiteit en de bufferfunctie voor het regenwater.

Deze actie werd gesteund door de gemeente Krimpen aan den IJssel, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de woningbouwvereniging Qua wonen. Uitvoering: Werkgroep Steenbreek Krimpen aan den IJssel.