Bijenhotels maken, schilderen en aardbeien planten tijdens Music, Art & Lemonade

Tijdens event Music, Art & Lemonade in Papendrecht zijn er bij de buitenspeeldag op woensdag 13 juni van 13.30 tot 16.00 uur op de Markt in Papendrecht allerlei activiteiten voor kinderen, waaronder leerzame workshops over bijen en groene tuinen.

Music, Art & Lemonade biedt van woensdag 13 tot en met zondag 17 juni op de Markt concerten, optredens en een loungehoek met bijpassende muziek. In containers laten Papendrechters hun kunstwerken zien en kan iedereen gratis meedoen aan allerlei workshops.

Op woensdag 13 juni zijn er speciaal voor kinderen leuke, leerzame en interessante workshops, zoals bijvoorbeeld bijenhotels maken. Want bijen zijn belangrijk voor de balans in de natuur en ze hebben goede plekjes nodig.

Daarnaast zorgen fruitteeltbedrijf De Heerlijkheid van Papendrecht en Operatie Steenbreek voor een speciale zomerse workshop. ‘Operatie Steenbreek is een initiatief om mensen enthousiast te maken hun tuin of balkon te vergroenen en daarmee bij te dragen aan een prettig klimaat en een gezonde samenleving’, vertelt Miranda de Wijs, die betrokken is bij de workshops. ‘Te veel bestrating in tuinen zorgt voor een verhoging van de temperatuur en wateroverlast tijdens hoosbuien. Daarnaast zijn groene tuinen ook nog eens aantrekkelijk voor vlinders, vogels en bijen.’

Vrolijk en trots
‘Als kind ben ik zelf op school door de lessen over milieu en natuur geïnteresseerd geraakt in duurzaamheid. Nu laat ik graag aan andere kinderen zien dat groen in de tuin belangrijk is, zodat bijvoorbeeld het regenwater beter weg kan. Ook is het leuk dat ze daar zelf aan bij kunnen dragen. De kinderen kunnen tijdens de workshops op de Markt meteen aan de slag.

Ze kunnen bijvoorbeeld een plantenpotje beschilderen, daar aardbeien in planten en deze een plekje geven in de tuin of op het balkon. Het is hartstikke leuk de aardbeien te zien groeien en het maakt je vrolijk en trots. En na zes weken kun je je eerste aardbeien al oogsten en er wat lekkers mee maken, zoals heerlijke limonade. Verder geven we informatie en hoop ik dat de kinderen en hun ouders ook goede ideeën hebben om tuinen groener te maken, dus iedereen is van harte welkom. Dan bekijken we hoe we samen het verschil kunnen maken.’