Eerste Kenniscafé Flevoland voor ‘groene’ ondernemers

Op 25 en 28 november organiseren Stichting Steenbreek en NL Greenlabel het eerste Kenniscafé, speciaal voor ondernemers die betrokken zijn bij de inrichting van tuinen zoals hoveniers, kwekers, maar ook steenleveranciers en tuincentra. De hevige piekbuien, perioden van droogte en zorgwekkende teruggang in biodiversiteit laten zien dat het roer om moet en dat kan met de toekomstbestendige tuin. Maar wat is een toekomstbestendige tuin? Dat en meer staat centraal in het Kenniscafé. De zes gemeenten in Flevoland en Waterschap Zuiderzeeland faciliteren de Kenniscafés.

Dit eerste Kenniscafé staat in het teken van een toekomstbestendige tuin. Diverse sprekers geven inspiratie en delen hun kennis op het gebied van water, bodem, verharding en wateroplossingen. Verder krijg je als ondernemer antwoord op zaken als: Wat kan groen betekenen voor het koelen van de omgeving? En hoe kan ik werk maken met de toekomstbestendige tuin?

De keynote spreker is Mirko van Ingen, adviseur van Groen en Blauw. Hij is bekend om zijn presentaties en workshops voor klimaatbestendige tuin. Ook is hij auteur van het rapport ‘Door de tegels de tuin niet meer zien’ van Samen Klimaatbestendig.

Daarnaast is er een Pitchcarrousel van diverse sprekers met praktisch oplossingsrichtingen: Water2Keep, Rain(A)Way, Innogreen, Stichting Steenbreek en Donker Groep / GildenGroen 

Uitnodiging

Wij nodigen van harte ondernemers uit om één van de twee Kenniscafés bij te wonen.

We beloven een afwisselende avond waarin kennisuitwisseling – op allerlei manieren – centraal staat. 

Wanneer:

  • Maandag 25 november van 17.00-21.00 uur, Gemeentehuis in Emmeloord
  • Donderdag 28 november van 17.00-21.00 uur, De Beleving in Zeewolde

Deelname is gratis en opgeven betekent ook dat we je verwachten. Omdat je inbreng waardevol is.

Ondernemers kunnen zich opgeven via kenniscafeflevoland@gmail.com. Daarna ontvangen zij een bevestiging en het uitgebreidere programma van het Kenniscafé Flevoland.