Gemeente Leidschendam-Voorburg geeft workshop ‘Schets je tuin’ voor haar inwoners

Op donderdag 16 maart start de gemeente Leidschendam-Voorburg het tuinseizoen. Er zijn dan diverse experts aanwezig die geïnteresseerden op weg helpen. Alle workshops en lezingen zijn gratis en worden aangeboden door de gemeente als actie vanuit Operatie Steenbreek.

Programma

  • 14.00 – 16.00 uur: Ronde  1: Workshop ‘Schets je tuin’
  • 19.00 – 19.30 uur: Lezing Madelon Oostwoud: ‘Kleine eetbare tuin’
  • 19.30 – 21.30 uur: Ronde 2: Workshop ‘Schets je tuin ‘
  • 19.30 – 20.00 uur: Presentatie Groene Daken
  • Vanaf 19.00 uur: Informatiestands

Workshop ‘Schets je tuin’
Madelon Oostwoud  geeft twee workshops ‘Schets je tuin’. Iedere deelnemer heeft aan het einde de workshop een aantrekkelijke tuintekening die gebruikt kan worden om een sfeervolle eetbare siertuin met vaste planten in te richten. De workshop duurt 2 tot 2,5 uur.

Lezing Madelon Oostwoud: ‘Kleine eetbare tuin
Madelon Oostwoud geeft een leuke en inspirerende presentatie over het belang van een groene tuin voor onze gezondheid en de natuur. Onze leefomgeving is de laatste decennia in rap tempo versteend en na deze presentatie heeft u zin om de tegels in uw tuin te vervangen door groen. De presentatie is ook bedoeld voor mensen zonder groene vingers, want een slim ontworpen groene tuin hoeft niet veel werk te kosten om bij te houden. Madelon Oostwoud is auteur van “Een kleine eetbare tuin met vaste planten” van KNNV-Uitgeverij.

Presentatie Groene Daken: grotere tuin met subsidie
Groenedakenleidschendamvoorburg.nl geeft een presentatie over groene dak. Een groendak is niet alleen mooi om te zien, het helpt  om wateroverlast tegen te gaan en is goed voor de biodiversiteit. Bijna ieder huis heeft wel een schuurtje waar een groen dak op kan. De gemeente heeft een mooie subsidie voor groene daken, dus eigenlijk kunt u uw tuin vergroten met subsidie.

Informatiestands

  • Groenedakenleidschendamvoorburg.nl heeft een informatiestand waar u aanvullende informatie kunt krijgen over groene daken en de gemeentelijke subsidieregeling groen daken. Ook Groei en Bloei Leidschendam is aanwezig.
  • Groei en Bloei ondersteunt de actie ‘Tegel eruit, plan erin’ en biedt het gehele jaar door een gevarieerd programma aan met daarin tal van activiteiten om kennis te maken met de boeiende wereld van de (tuin)plant.