Gemeenten aan de slag met Tegeltjes Groen

Vergroen je Leven heeft dit voorjaar een vliegende start gemaakt. In diverse gemeenten is het Tegeltje Groen succesvol ingezet om burgers te verleiden tot vergroening.

Zo heeft de Dorpsraad van Uitgeest in samenwerking met de gemeente een klimaatplein ingericht in een tuincentrum en – geheel bij het thema passend – Tegeltjes Balans uitgedeeld aan de bewoners die zich hiervoor opgegeven hadden. In de gemeente Almere hebben twee vrijwilligersorganisaties aan de bewoners van een zeer versteende buurt en straat een Tegeltje Groen uitgereikt. Gemeente Oosterhout heeft in samenwerking met de woningcorporatie Thuisvester aan huurders een Tegeltje Gemak aangeboden om hun tuin te vergroenen. En gemeente Lansingerland heeft gekozen voor een coronaproof impuls voor haar biodiversiteitsthema: maar liefst 400 burgers hebben zich online gemeld en hebben een Tegeltje Leven thuis bezorgd gekregen.

De acties leidden tot enthousiaste reacties van de bewoners. Het is mooi om te zien dat gemeenten met het Tegeltje Groen aan kunnen haken op hun eigen thema’s en tegelijkertijd een stevige impuls kunnen geven aan bijvoorbeeld het NK Tegelwippen.

Vraag een kosteloos Tegeltje Groen aan
Als Steenbreekgemeente kun je nu kosteloos een Tegeltje Groen aanvragen, als je op dit moment overweegt een campagne voor het najaar 2021 of voorjaar 2022 in te zetten. Voor meer informatie kun je terecht bij Vergroen je Leven: info@vergroenjeleven.nl.