Gratis Steenbreek Tuinadvies in Nijmegen

Omdat de tuinadviesweken van Operatie Steenbreek dit voorjaar al snel vol zaten, komt er een vervolg. Laat je eind deze maand of in september gratis adviseren over het vergroenen van je tuin. Dertig Nijmegenaren die de stenen in hun tuin willen vervangen door groen, komen daarvoor in aanmerking. Ook kunnen ze  samen met hun buren advies aanvragen voor een plein of hun straat.

Hoosbuien en dagen met tropische temperaturen komen steeds vaker voor. Meer groen in de stad vermindert de nadelen van deze klimaatverandering. Groene tuinen en pleinen zijn goed voor het opnemen van regenwater, zorgen voor gratis verkoeling én zijn een paradijs voor vogels en vlinders. Kortom, vergroening heeft alleen maar voordelen. Daarom voert het Steenbreek-team van De Bastei campagne onder het motto: Stenen eruit, GROEN erin.

Gratis tuinadvies

Misschien wil je wel vergroenen, maar weet je niet hoe of vind je het te veel gedoe. Om je op weg te helpen zijn de gratis tuinadviesweken in het leven geroepen. De vorige tuinadviesweken – in april en eerste helft juni – zaten al snel vol. Daarom is er nu een nieuwe ronde: van 28 juni t/m 9 juli en van 20 september t/m 1 oktober. Professioneel tuinontwerpers Sytske van der Kooi van ontwerpburo StaLa, Ine Voets van advies- en tuinontwerpbureau INVO en Karin Thonen van Karin Thonen Tuinen geven dan gratis tuinadvies aan in totaal dertig Nijmeegse huishoudens.

Voorwaarden tuinadvies

Voorwaarden voor het gratis tuinadvies zijn: minimaal 60 procent van de tuin wordt groen. In geval van een nieuwe tuin: voor minimaal 60 procent met groen aanleggen (bij een heel kleine tuin kan afgeweken worden van dit percentage). Tot slot graag een foto van de tuin vóórdat de stenen eruit zijn en nádat het nieuwe groen is aangeplant.

Gratis tegelophaalservice

Als je de tegels in je tuin grotendeels vervangt door groen, halen we ze gratis bij je op. Ook bij deze service vragen we om een foto  van je tuin mét tegels en later een foto van jouw ‘nieuwe’ groene tuin. Later dit jaar komt er ook nog een vervolg op de proef met de Dar Tegelophaaldagen in een aantal wijken. Zo werken we samen aan een groene stad.

Info: www.steenbreeknijmegen.nl
Aanmelding tuinadvies of tegelophaalservice: netwerk.steenbreek@debastei.nl

 

Terug naar nieuwsoverzicht