Groene Buren zet Steenbreekgemeente Almere in bloei

Het kan veel groener in Almere. Dat is het uitgangspunt van de Groene buren, één van de vele projecten die Almere als Steenbreek gemeente organiseert. Niet alleen door het behouden van groen in de straat, maar juist ook door meer groen in de tuinen. Meer groen zorgt voor meer voeding voor insecten en bijen, voor minder wateroverlast en niet onbelangrijk: groen in je omgeving maakt je gelukkiger.

De 65 Groene Buren in Almere zijn actief in hun eigen wijk, en zetten zich ieder op eigen manier in om een groene beweging te laten ontstaan. Bijvoorbeeld door een stekjestafel in de tuin te zetten, door in de buurt boomtuintjes aan te leggen, door buren te helpen bij het aanleggen van een geveltuin, door het maken van insectenhotels of advies te geven over hoe ze stenen in de tuin kunnen vervangen door planten. De Groene buur is te herkennen aan de speciale tuinpaal die ze in de voortuin hebben staan. Bijna elke wijk heeft één of meerdere Groene Buren.

Groene Buren zetten Almere in bloei
Van 16 april tot 16 juli wordt in elf wijken de actie ‘Zet Almere in Bloei: Tegel eruit, Plant erin’ gehouden. Bent u benieuwd waar en wanneer, ga dan naar de Facebookpagina Groene Buur Almere of de website Groenengezond.almere.nl/intiatieven/groene-buur. Wilt u zelf Groene Buur worden, neem dan contact op met projectleider sacha de Ruiter via groenebuur@duurzaamsociaal.nl.

Almere heeft nog een jaar om zich voor te bereiden als gaststad voor de Floriade van 2022. Open hier de Floriade Special april 2021, waar Groene Buren deel van uitmaakt.