,

Grootse Bloembollenactie in Oost-Brabant

Gemeenten Boekel, Bernheze, Maashorst, Meierijstad en Oss organiseren vanuit de campagne Operatie Steenbreek een gelijktijdige bloembollenactie. Inwoners kunnen in ruil voor een tegel een gratis zakje biologische bloembollenmix ophalen en hiermee aan de slag in hun eigen tuin. De actie is mede mogelijk gemaakt door Waterschap Aa en Maas.

Steeds vaker hebben we te maken met hitte, langdurige droogte en extreme hoosbuien. Heftige regenbuien hebben soms wateroverlast en schade als gevolg. Veel gemeenten, provincies en waterschappen in Nederland ondernemen maatregelen om de openbare ruimte anders in te richten. Op steeds meer plekken worden stenen vervangen door groen zodat het water makkelijker de bodem in kan. Ondanks alle maatregelen in de openbare ruimte vragen wij ook de hulp van tuinbezitters.

Het goede van een groene tuin
Groen is goed voor de gezondheid en geeft plezier en ontspanning. Groen zuivert de lucht en biedt verkoeling in de zomer. Je haalt zelfs een stukje natuur dicht bij huis, want met meer planten, bloemen en bomen is er weer een leefgebied voor veel soorten vogels, insecten en andere (bodem)dieren.

Tegel eruit, bloembol erin
Van 3 t/m 11 december 2022 kunnen inwoners bij één van de deelnemende bedrijven een tegel inleveren samen met de ingevulde waardebon. Ze ontvangen dan een gratis zakje bloembollen (ter waarde van € 6). De bloembollen zorgen voor nectar voor bijen en hommels in het vroege voorjaar, als de meeste planten nog niet bloeien. En al die bollen die nu de grond ingaan, zorgen begin volgend jaar voor een gezellig en kleurrijk straatbeeld.

Het Vergeten Plantseizoen
Planten in het najaar, voordat de vorst invalt, heeft veel voordelen. De bloembollen zorgen voor nectar voor bijen en hommels in het vroege voorjaar als de meeste planten nog niet bloeien. En al die bollen die nu de grond ingaan, zorgen begin volgend jaar voor een gezellig en kleurrijk straatbeeld. Bekijk voor meer informatie de website van de campagne het Vergeten Plantseizoen.