Hazelnootbomen actie voor Gemeenten

Vergroenen doen we samen. Maar hoe groen zijn we eigenlijk? Met de Vergroenquiz kunnen inwoners van jullie gemeente dat testen. Na iedere vraag worden tips voor een groenere tuin gedeeld, en deelnemers van de quiz maken kans op één van de 25 hazelnootbomen: dé boom van het najaar! 

Na de appelbomenactie in het voorjaar (door deelnemers beoordeeld met een 8,5), volgt er nu een hazelnootbomenactie voor het najaar.

Meedoen? Vraag vrijblijvend het informatiepakket op.

De Maand van het Vergeten Plantseizoen
In het najaar gaan we weer naar binnen, terwijl dit hét moment is om de groene vrienden in de grond te zetten. Maar hoe? In welke maanden plant je een hazelnootboom? Waar zijn bijen dol op? In de vergroenquiz worden inwoners uitgedaagd hun kennis te testen. Door deel te nemen aan de actie maken inwoners kans op één van de 25 hazelnootbomen in de Maand van het Vergeten Plantseizoen, hét moment om deze boom te planten. Elk boompje activeert tenminste één  inwoner, helpt bij de bewustwording en zorgt voor een directe vergroening. Bovendien worden de bomen eenvoudig thuisbezorgd.

De hazelnootboom
De hazelnootboom wordt gezien als de “wijze boom”. Alle wijsheid zit, zoals het gezegde luidt, ‘in een notendop’. In de kern van de hazelnoot wordt al het goede opgeslagen en deze boom leert ons daarom het opslaan en doorgeven van kennis. De boom moedigt aan om op zoek te gaan naar informatie en inspiratie op verschillende vlakken.

Deze vergroenactie is een initiatief van Stichting Deeltuinen.