Kick-off bijeenkomst Operatie Steenbreek As50+

Gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Meierijstad, Oss en Uden hebben zich samen met Waterschap Aa en Maas recent aangesloten bij de landelijke publiekscampagne van Operatie Steenbreek. Op woensdag 7 gaven de betrokken wethouders gezamenlijk het startsein voor deze campagne in de regio.

Met de actie Operatie Steenbreek gaan gemeente Bernheze, Boekel, Landerd, Meierijstad, Oss en Uden samen met Waterschap Aa en Maas zich richten op eigenaren van particuliere tuinen en bedrijfstuinen. Als je je bedenkt dat gemiddeld 40 procent van de stedelijke oppervlakte in bezit is van particulieren, ligt daar een enorme uitdaging. Zeker gezien de trend dat tuinen grotendeels of geheel verhard zijn. Wanneer inwoners inzien wat de consequenties daarvan zijn en wat de positieve gevolgen zijn van meer groen in de tuin, levert dat voor zowel gemeenten als bewoners een win-winsituatie op.

Tijd voor actie
Iedereen kan in eigen tuin aan de slag om tegels te verwijderen en planten erin te zetten. Alle beetjes helpen. Met Operatie Steenbreek gaan de bovenstaande gemeenten de komende jaren laten zien dat er tal van mogelijkheden zijn voor een groene tuin. Ook die weinig onderhoud vergen. De acties in het kader van Operatie Steenbreek zijn er dus op gericht om het bewustzijn te vergroten en bewoners te ondersteunen bij de vergroening van hun tuin. Er komen volop mogelijkheden om samen met buurtgenoten aan de slag te gaan want vele handen maken licht werk. De plannen voor specifieke acties worden momenteel uitgewerkt en via de gemeentelijke publicaties over Operatie Steenbreek blijf je op de hoogte.

Download de uitnodiging