Laarbeek sluit aan bij Operatie Steenbreek

Het succes van het winnen van de titel “Groenste gemeente van Nederland” verbreedt zich in de gemeente Laarbeek. Mede naar aanleiding van de succesvolle actie “tegel eruit, plant erin” is de gemeente door Entente Florale Nederland uitgenodigd om officieel deel te nemen aan Operatie Steenbreek.

Steeds meer inwoners en ondernemers in Laarbeek zijn zich bewust van het feit dat de titel “Groenste gemeente van Nederland” benut kan worden voor promotionele en zakelijke doeleinden. Er ontstaan diverse “groene” initiatieven en de gemeente Laarbeek probeert die ook aan te jagen en te stimuleren. Een succesvol voorbeeld is de actie “tegel eruit, plant erin” die samen met zo’n 20 lokale groenondernemers en het waterschap eind vorig jaar heeft plaatsgevonden.

Operatie Steenbreek wil particulieren en bedrijven enthousiasmeren om hun tuin te vergroenen en verharding terug te dringen. Dat is goed voor de biodiversiteit en voor het waterbeheer, omdat er minder schoon hemelwater via het riool hoeft te worden afgevoerd.

Groenste van Europa
Aansluiten bij de landelijke campagne van Operatie Steenbreek past bovendien uitstekend in de ambities van Laarbeek om nu ook de “Groenste van Europa” te worden. Gemeenten die meedoen met Operatie Steenbreek bepalen samen met hun inwoners de lokale behoefte en aanpak. Bijvoorbeeld door initiatieven van inwoners te faciliteren, tips te geven en lokale acties op gang te brengen. Ervoor zorgen dat eenvoudig en leuk is om voor een groene tuin of buurt te kiezen.

Bron:
Gemeente Laarbeek