Nationale Groenweek: Van 12 t/m 16 oktober live talkshows via internet

Dit jaar organiseert Stichting Steenbreek met haar partners de Nationale Groenweek. Een week lang kunt u via internet talkshows volgen. Het thema is ‘Samen voor meer groen in de buurt’. Presentatrice van de talkshow is voormalig weervrouw en Steenbreek ambassadeur Margot Ribberink. Gasten zijn onder anderen deltacommissaris Peter Glas en de Osse wethouder Johan van der Schoot. De Nationale Groenweek is van 12 t/m 16 oktober.

De Nationale Groendag wordt elk jaar georganiseerd door Stichting Steenbreek, dit jaar in samenwerking met gemeente Oss, provincie Noord-Brabant en waterschap Aa en Maas. De dag is bestemd voor professionals die werkzaam zijn in de publieke en private ruimte, met als doel kennis uit wisselen en netwerken. Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om deze conferentie te houden. Daarom is gekozen voor een Groenweek met dagelijks via internet talkshows (van 10.30 tot 11.30 uur) over actuele onderwerpen als klimaatadaptatie, biodiversiteit, participatie en sociale cohesie.

Het programma ziet er als volgt uit:

Maandag 12 oktober: Johan van der Schoot (wethouder gemeente Oss) over het vergroten van de leefbaarheid in de stad met meer groen; Elies Lemkes-Straver (gedeputeerde provincie Noord-Brabant) over het succes van het Schoolplein van de Toekomst en Jan van Vucht uit Geffen over actieve betrokkenheid van burgers bij het vergroenen.

Dinsdag 13 oktober: Marlies Kampschreur (Vital Zone Instituut/waterschap Aa en Maas) over de gedeelde verantwoordelijkheid van inwoners, bedrijven en overheden voor gezondheid en duurzaamheid;

Woensdag 14 oktober: Rini Biemans (‘stadsdokter’ Rotterdam) over groenonderhoud dat meer als natuurbeheer gezien moet worden;

Donderdag 15 oktober: Peter Glas (deltacommissaris) over het samen werken aan klimaatadaptatie;

Vrijdag 16 oktober: Rob Bogaarts (directeur BrabantWonen) over de verantwoordelijkheid van woningcorporaties om een bijdrage te leveren aan biodiversiteit en klimaatadaptatie en Wout Veldstra (voorzitter Stichting Steenbreek) over 5 jaar Steenbreek en een terugblik op de week.

Het volledige programma van de Nationale Groenweek is te bekijken op www.nationalegroendag.nl. Belangstellenden voor de Talkshows Nationale Groenweek kunnen zich dan ook via die site aanmelden.