Online kenniscafé De klimaatadaptieve hovenier

Het klimaat is aan het veranderen. Gemeenten willen daarom de buitenruimte klimaatadaptiever maken. Dat betekent dat deze bestand is tegen perioden van extreme neerslag, langdurige droogte en hittestress. Maar dat kunnen gemeenten niet alleen. Juist in de particuliere tuinen is enorm veel winst te halen wat betreft klimaatadaptatie en daar kan je gemakkelijk op inspelen als je een tuin ontwerpt of aanlegt. Daarom organiseert Operatie Steenbreek De Bilt & Zeist dinsdag 16 februari van 19.30 tot 21.00 uur een online kenniscafé voor groenprofessionals.

Wat kun jij allemaal doen?
Dat is veel meer dan je denkt! Zo kun je regenpijpen afkoppelen waar het kan. Ook kun je zorgen voor droogtebestendige beplanting. Of maak een gedeelte van de bestrating waterdoorlatend, zodat de tuin er voor jouw klanten in een periode van droogte of na een hoosbui nog prima uit ziet. Ook kun je bomen planten die in de zomer zorgen voor meer schaduw.

Wil je als groenprofessional meer weten over de praktische mogelijkheden? Meld je dan aan voor dit digitale kenniscafé. Met de informatie van deze avond kan je de volgende dag al aan de slag!

Programma
19.15 digitale inloop, zet je zelf een kopje koffie of thee klaar?

19.30 Start kennis café

  • Welkom en start door wethouder Anne Brommersma van gemeente De Bilt en wethouder Wouter Catsburg van gemeente Zeist.
  • Presentatie door Sjaak Willemstein, de duurzaamste hovenier van Nederland. Hij vertelt over zijn drijfveren en ook wat duurzaamheid betekent voor zijn werk als hovenier.
  • Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Tom Overgaauw. Hij vertelt over bewonersinitiatieven.
  • Tussendoor is er ruimte voor vragen en discussie.

21.30 einde

Na aanmelding wordt maandag 15 februari een link verstuurd naar de online omgeving.