Operatie Steenbreek actie in Waddinxveen

Op 15 juni 2019 organiseren Willemstein Hoveniers en de gemeente Waddinxveen voor de tweede keer “Operatie Steenbreek”. Van 10.00 uur tot 14.00 uur kunnen inwoners een tegel inleveren bij de gemeentetent aan de Groensvoorde. Daarnaast zijn er experts aanwezig die de geïnteresseerden advies en informatie geven over het vergroenen van de tuin, waterafvoer en nog veel meer.

Wethouder Gezina Atzema zal om 10.00 uur het startsein geven door de eerste tegel te breken.

Waarom deze actie?
Groene tuinen zijn goed en belangrijk. Samen verstening tegengaan met groen houdt onze omgeving leefbaar, want door verstening lopen de temperaturen op. Dit betekent ook minder groen in de tuin, minder vogels, insecten en andere dieren. Daarnaast zorgt meer groen in de tuin voor een betere waterafvoer na een heftige regenbui. Hiermee verkleinen we dus wateroverlast en druk op het riool. En niet onbelangrijk: het ziet er mooi uit.

Bijenballen
Er is ook een leuke activiteit voor kinderen. Zij kunnen ballen maken die in de natuur gegooid of gelegd kunnen worden. Deze ‘zaadbommetjes’ zijn bedoeld om vooral wilde bijen en hommels te helpen om aan genoeg nectar te komen. In de zomer zullen deze zaadjes veranderen in kleurrijke bloemen.

Bron:
Gemeente Waddinxveen