Provincie Gelderland stimuleert initiatieven voor biodiversiteit

Deze bijdrage is maximaal €5.000 als je initiatief over een ANBI status beschikt en maximaal €2.000 als je niet over een ANBI status beschikt.

Meld je initiatief hier aan!

Criteria

Een initiatief project komt in aanmerking voor matchfunding als het initiatief:

  • Bijdraagt aan het vergroten van de biodiversiteit in jouw leefomgeving
  • Plaatsvindt in Gelderland

De bijdrage van de provincie Gelderland is maximaal 60% van het streefbedrag en bedraagt maximaal € 5.000. Deze bijdrage is maximaal €2.000 als je geen ANBI status hebt, en maximaal €5.000 als je wel over een ANBI status beschikt.

Deze bijdrage wordt op de crowdfundingpagina zichtbaar gemaakt als 20% van het doelbedrag via crowdfunding is opgehaald en 20 supporters hebben bijgedragen.

De initiatiefnemer is verplicht om binnen 4 weken na afronding van het project een update te plaatsen over het initiatief (denk aan een update over de voortgang, incl. een foto of video) op de campagnepagina over het initiatief.

Let op dat je de juiste vergunningen (indien nodig) en toestemming van de grondeigenaar hebt voor jouw project.

Hoe werkt het?

  • Doe een aanvraag via Start een initiatief een initiatief- en campagnepagina aan te maken. Beschrijf wie jij bent en wat jouw initiatief inhoudt. Een campagnebegeleider neemt contact met je op.
  • Binnen een week hoor je of je een bijdrage krijgt aan je crowdfundingcampagne. We raden aan om voor de start van je campagne je project voor te leggen, zodat je het doelbedrag van je campagne eventueel nog aan kunt passen.

Het budget voor deze regeling is beperkt dus wacht niet te lang met het doen van een aanvraag. Krijg je een toezegging voor een bijdrage aan je crowdfundingcampagne? Dan heb je 3 maanden de tijd om te starten met je campagne. Daarna is de donatie niet meer ‘gereserveerd’ en kan het zijn dat je op de wachtlijst komt.

Inspiratie: initiatieven die je voor gingen

Ben je benieuwd welke groene initiatieven er al eerder een bijdrage ontvingen van de provincie Gelderland?

Bekijk hier initiatieven in Gelderland

Crowdfunding voor Natuur denkt graag met je mee en is bereikbaar voor vragen!
Je kunt contact opnemen via info@crowdfundingvoornatuur.nl en 020-3377055.