Cursus ‘Maaien met beleid – bloeiende bermen in Ypenburg’

Op 22 april is de startbijeenkomst voor de cursus ‘Maaien met beleid – bloeiende bermen in Ypenburg’ in Den Haag. Kenners van inheemse planten worden uitgenodigd om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. In deze cursus leren de deelnemers hun grote kennis van de inheemse planten toe te passen om een beheeradvies te geven.

Inlichtingen en opgeven bij Duurzaam Den Haag, Geert van Poelgeest, 070 – 364 30 70 of geert@duurzaamdenhaag.nl. De cursus is gratis.

Beheeradvies voor onderzochte berm
De deelnemers ontvangen in de periode mei tot half juni een een-op-een begeleiding om overdag planten in diverse bermen in Ypenburg te inventariseren. Tijden en dagen worden in overleg vastgesteld. In de periode juni – juli worden ze eveneens persoonlijk begeleid bij het invoeren van de waarnemingen en het interpreteren van de gegevens. Deze invoer en interpretatie leidt tot een eigen beheersadvies voor de onderzochte berm. In september is er een slotbijeenkomst. Na de cursus toetst de gemeente Den Haag de beheeradviezen aan de maaibestekken die in Ypenburg worden gebruikt.

Over Stichting Duurzaam Den Haag
De stichting gelooft dat bewoners en ondernemers de drijvende kracht zijn achter het verduurzamen van Den Haag. ‘Wij wakkeren deze Haagse Krach aan. Duurzaam Den Haag helpt bewoners en ondernemers bij het realiseren van initiatieven en biedt producten en diensten aan waarmee iedereen aan de slag kan’, aldus Geert van Poelgeest.