Wedstrijd Groene Buurt Kampioen in Alkmaar is weer gestart

De wedstrijd Groene Buurt Kampioen in Alkmaar is weer gestart. Voor de wedstrijd zoeken de initiatiefnemers ideeën voor het vergroenen van buurten en dorpen. Inwoners kunnen hun groenidee indienen en meedoen aan de wedstrijd. De beste ideeën onder het motto ‘Stenen eruit, groen erin!’, winnen en worden ook echt uitgevoerd.

Voor de derde keer organiseert de gemeente Alkmaar de wedstrijd ‘Groene Buurt Kampioen’. Iedereen met een leuk idee, kan meedoen om een plek met verharding om te vormen naar groen. Dit geeft een groene impuls aan straten en buurten. Denk bijvoorbeeld aan het samen aanleggen van geveltuinen, het vergroenen van een pleintje of boomspiegels in de straat beplanten. Wie meedoet, maakt kans om Groene Buurt Kampioen van Alkmaar te worden en wint daarmee uitvoering van het groene idee.

Steenbreek
Gemeente Alkmaar, aangesloten bij Stichting Steenbreek, werkt aan groene buurten in stad en dorp. Groen is aantrekkelijk, goed voor onze gezondheid, voor de biodiversiteit (planten en dieren) en biedt ruimte voor ontmoeten. Groene ruimte werkt ook positief om de effecten van de huidige klimaatverandering op te vangen. Regenwater zakt niet weg in verharding, maar kan wel in groenvakken in de bodem zakken. De afgelopen maand bleek opnieuw hoe belangrijk dat is door de vele regenbuien. Het benutten van kansen voor het vergroenen van buurten is zeer waardevol.

Hoop op mooie ideeën
“Groen in de stad is zo belangrijk voor ons klimaat en de leefbaarheid in de wijken. Ik heb vorig jaar mooie ideeën voorbij zien komen en hoop hier bij deze derde editie van de Groene Buurt Kampioen ook weer op. Dit is een unieke kans om met elkaar aan de slag te gaan!. De winnende ideeën worden daadwerkelijk uitgevoerd”

Wethouder Groen Christian Braak

Een groen idee indienen kan nog tot uiterlijk 25 juli. Daarna worden de ingediende ideeën beoordeeld. Na de zomervakantie, in september, wordt de Groene Buurtkampioenen bekendgemaakt. In overleg met de winnaars worden hun ideeën dan vanaf 28 september (Nationale Burendag) uitgevoerd. Vul het wedstrijdformulier in om mee te doen. Het formulier is te vinden op www.Alkmaar.nl.