Tegelplateau in Leidschendam-Voorburg wordt groen

Het klimaat verandert, dat kun je zelf al merken. Regen valt niet meer verspreid over het jaar, maar kortdurend in heftige buien. Om te zorgen dat Leidschendam-Voorburg daar beter tegen opgewassen is probeert de gemeente via Operatie Steenbreek de publieke en particuliere omgeving te ontharden.

Minder tegels in de tuin en minder zinloze bestrating zorgen er voor dat het water weer in de bodem kan. Dat helpt ook om het rioolsysteem te benutten voor vuil water in plaats van relatief schoon regenwater.

In Park ‘t Loo is begonnen met het verwijderen van een groot tegelplateau wat daar nogal doelloos lag. Er is nu een gazon ingezaaid waardoor het park groter lijkt en de platanen een betere groeiomgeving krijgen. Komend jaar wordt de rest van het park opgeknapt vanuit het Water- en Rioleringsplan en Groenstructuurplan.

De 1.200 m2 verharding die in december 2016 verwijderd is zorgt voor 88 m3 aan extra waterberging in de bodem. Dat zijn al gauw 450 regentonnen bij elkaar.

Kent u ook nog zinloze stukken bestrating die groener kunnen worden ingericht? Laat het de gemeente Leidschendam-Voorburg weten!