Webinar Nature Based Solutions for the city

Dinsdag 8 december organiseren WUR en Hogeschool Inholland van 10.00 tot 11.30 een webinar Nature Based Solutions for the city. Dit webinar wordt georganiseerd voor docenten uit het groene en niet-groene onderwijs, MBO, HBO, ondernemers, lokale- en rijksoverheid, onderzoek en (maatschappelijke) organisaties.

Programma
10.00 Kick off en welkom door Gerry Kouwenhoven

10.05 Houdt groen de geest gezond? door Sjerp de Vries

11.25 Q&A

10.35 De zinderende stad; het belang van koelte in de stad door Joop Spijker

10.55 Q&A

11.05 Biodiversiteit in de stad door Robbert Snep

11.25 Q&A

11.30 Kick down

Over de sprekers

  • Gerry Kouwenhoven is Programma manager Research & Innovation Centre Agri, Food & Life Sciences; Bestuurder bij Voedsel Verbindt (voedselverbindt.nl) en Programma manager Onderwijs VernieuwingsProgramma.
  • Sjerp de Vries (WUR) is werkzaam als omgevingspsycholoog. En doet al geruime tijd onderzoek naar landschapsbeleving, recreatie en effecten van contact met natuur op gezondheid en welzijn.
  • Joop Spijker (WUR) is onderzoeker beheer bos, natuur en stedelijk groen en onderzoekcoördinator groen en gezondheid.
  • Robbert Snep is senior researcher Green City Innovatief onderzoek en praktijk op het gebied van groene, duurzame steden en bedrijven & biodiversiteit is de belangrijkste focus van zijn werk.

Aanmelden
Stuur een email naar gerry.kouwenhoven@inholland.nl met vermelding van naam, organisatie, functie en eventuele vragen vooraf.
Voorafgaand aan de virtuele bijeenkomst wordt een uitnodiging voor TEAMS verstuurd met daarbij een link met verdere instructies.

Dit webinar wordt mogelijk gemaakt door ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit en Kennis op Maat, De Groene Agenda en
Stichting De Groene Stad.