Week van de duurzaamheid Zeewolde 2021

Op 9 oktober organiseert IVN Zeewolde samen met de gemeente, van 10.00 uur – 16.00 uur diverse activiteiten rondom en in de Roode Schuur, Dasselaarweg 29, Zeewolde.

Onder het motto : Doe eens lekker duurzaam is er een gezellige markt op het buitenterrein. Lokale bedrijven zullen hier hun duurzame en ambachtelijke producten verkopen, zoals: brood, groente en fruit, kaas, honing, vintage, ijs, etc.

Bovendien wordt in de overdekte vuurkuil de barbecue aangestoken en kunnen er bijvoorbeeld kastanjes worden gepoft, brood aan een stok worden afgebakken, maar ook kan er gewoon heerlijk relaxed op de banken worden gezeten en zich warmen aan het vuur met een lekker kopje koffie of thee. Zo nu en dan klinkt de muziek van folkband Ackoord.

Binnen is het terrein van de basisschooljeugd en staat in het teken van vogels: Kwetterdag geheten. Alle kinderen krijgen een strippenkaart met daarop 5 knutselactiviteiten.

De Drijvende Ambachtsschool heeft tientallen vogelhuisjes gemaakt. Deze mogen de kinderen beschilderen en mee naar huis nemen. De andere 4 tafels zijn om pindaslingers te rijgen, sneeuwuiltjes te maken, vogeltjes te kleien en een doe/leer tafel.

Indien er teveel kinderen tegelijk willen knutselen, kan het zijn dat wij vragen om even te wachten. (Maar dan is er nog altijd de doolhof en het blote-voetenpad). Al deze activiteiten inclusief limonade zijn gratis.

Wij verzoeken  iedereen zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen omdat parkeren met de auto helaas niet mogelijk is bij de Roode Schuur, maar wel in de wijk rondom. Hiertoe zal een verkeersregelaar u de weg wijzen.

De dan geldende corona maatregelen zullen ook voor IVN gelden.

Meer informatie over de Duurzame Markt en de Kwetterdag vindt u op www.ivn.nl/zeewolde. Met vragen kunt u ons mailen: activiteiten@ivn-zeewolde.nl