Winnaar fotowedstrijd ‘Week van de Groene Tuin’ bekend

Tijdens de Week van de Groene Tuin, 7 t/m 13 april, werd iedereen in Nederland met handige tuintips van tuinman Lodewijk Hoekstra enthousiast gemaakt om de eigen tuin of balkon te vergroenen.

Een onderdeel van de Week van de Groene Tuin was een fotowedstrijd. Iedereen kon met foto’s van de vóór- en na situatie de eigen tuin laten zien. Een groot succes door enorm leuke en creatieve inzendingen uit heel het land. De jury bestaande uit leden van het Dagelijks Bestuur van Stichting Steenbreek en Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel hebben de vele inzendingen beoordeeld.

Uitslag fotowedstrijd

 1. Herman en Loren Joersen uit Amsterdam (waardebon € 1000)
  Een ietwat gedateerde tuin met veel tegels werd een fijne, groene stedelijke oase.
 2. Inge Luyten uit Houten (waardebon € 750)
  Met minimale ingrepen een mooie tuin waar ook insecten en vogels zich thuis voelen.
 3. Yessica Groothuis uit Wageningen (waardebon € 500)
  Een bijna compleet bestrate buitenruimte werd een echte tuin met zelfs plek om groente te kweken en een insectenhotel.
 4. Carolien Rademakers uit Zeewolde (waardebon € 100)
  Een aanmoedigingsprijs voor al het werk dat nog verzet moet worden.

De prijswinnaars zijn persoonlijk geïnformeerd en ontvangen binnenkort een waardebon voor plantmateriaal thuis gestuurd.

Voordelen groene tuin
Een groene tuin is voor veel mensen een rustpunt om naar te kijken, in te zitten of te werken. Tuinieren brengt je in beweging en zorgt dat je buiten bent. Kinderen kunnen heerlijk spelen en hun energie kwijt in een groene omgeving. Groen zuivert de lucht. En het is bewezen dat de aanwezigheid van groen een goede basis biedt om stress en depressie te voorkomen. Groen geeft plezier en ontspanning. Door verharding achterwege te laten waar deze niet strikt noodzakelijk is en het aanleggen van meer groen in de tuin of op het dak wordt regenwater beter in de bodem vastgehouden. Tijdens extreme regenval wordt het riool minder belast. En groen geeft schaduw en verkoeling in de steeds warmere zomers. Een rijk gevarieerde tuin met bomen, struiken, planten en misschien een vijver biedt vogels, vlinders, egels en andere diersoorten een plek om te leven. Zelf aan de slag in de tuin? Kijk hier voor alle tuintips: www.steenbreek.nl/week-van-de-groene-tuin/.

De Week van de Groene Tuin
Stichting Steenbreek en NL Greenlabel willen tuinbezitters stimuleren hun eigen tuin én eigen straat (verder) te vergroenen en te verduurzamen. Vanwege het grote succes van deze week is het voornemen van NL Greenlabel en Stichting Steenbreek om De Week van de Groene Tuin in het najaar van 2020 te herhalen.