Word jij de nieuwe straatboer in jouw regio?

Er wordt gebouwd aan een netwerk van lokale Straatboeren die – uit naam van Stichting Straatboer – onze leefomgeving vergroenen, samen met de buurt. Leuk dat jij ook wilt werken aan het vergroenen van steden!

Het gaat hierbij om een betaalde (deeltijd) functie. Als Straatboer werk je in opdracht van jouw lokale woningcorporatie, bedrijf of gemeente en krijg je voor deze projecten betaald. Het is belangrijk dat je het leuk vindt om te organiseren en bewoners te enthousiasmeren. Om bijvoorbeeld een lokale sociale werkorganisatie het voorwerk te laten doen en ter plekke met bewoners planten in de grond zetten, maar ook om altijd het aanspreekpunt te zijn voor de gemeente, woningcorporatie en andere belanghebbenden.

Als Straatboeren in jouw regio – idealiter doe je dit met zijn tweeën – ben je samen verantwoordelijk voor de Straatboer Make-overs, misschien een Straatboerderij (tweedeplants plantenhub) en het bouwen van een community in de regio. 

Kennismakingsdag Straatboer
Wil je weten wat het Straatboeren inhoudt? Wat er bijkomt kijken tijdens de Make-over? Of gewoon geïnteresseerd in de manier van werken? Straatboer organiseert op dinsdag 3 oktober van 10.00 – 14.00 uur een Kennismakingsdag bij de Straatboerderij te Zwolle. Je kunt zo bepalen of dit mogelijk ook iets is voor jou, in jouw stad of regio.

Straatboer opleiding
Geïnteresseerd geraakt tijdens de kennismakingsdag om ook te gaan Straatboeren? Dan is de opleiding jouw volgende stap. Om je goed op weg te helpen, is er een Straatboer opleiding. Om Straatboer te kunnen worden is het vereist dat je op de hoogte bent van de juiste manier van werken, kennis en ervaringen. Ook word je geholpen met het benaderen van woningcorporaties, gemeente en andere relevante organisaties in jouw stad. Kennis en ervaring wordt gedeeld in een online en een fysieke bijeenkomst. In november ga je fysiek een aantal Make-overs bijwonen in Zwolle om je een beter beeld te geven van de werkzaamheden.

Als je geïnteresseerd bent in deze kennismakingsdag of opleiding, meld je aan via info@straatboer.nl