8 t/m 16 juni 2019: Groei & Bloei Nationale Tuinweek

Vereniging Groei & Bloei organiseert van 8 t/m 16 juni 2019 de Groei & Bloei Nationale Tuinweek waarin de  levende tuin centraal staat.

In deze week kun je in meer dan 20 regio’s in het land deelnemen aan groene workshops, lezingen en excursies om je te laten inspireren om eigen tuin, balkon, dak- of buurttuin verder te vergroenen voor een betere biodiversiteit. Een overzicht van activiteiten is te vinden op www.groei.nl/tuinweek.

Open Tuinenweekend: 15 en 16 juni
De Groei & Bloei Nationale Tuinweek wordt afgesloten op 15 en 16 juni met het Groei & Bloei Open Tuinenweekend. In heel Nederland heten ruim 1.000 leden van Groei & Bloei je van harte welkom in hun tuin. Zo ontdek je de mooiste verborgen paradijsjes van Nederland. In een diverse regio’s zijn er speciale fiets- en wandelroutes langs levende tuinen. Kijk voor een compleet overzicht van alle open tuinen op www.groei.nl/tuinweek.

Krachten bundelen
Groei & Bloei werkt al jaren samen met Stichting Steenbreek. Het thema De Levende Tuin sluit goed aan bij de doelstelling van Steenbreek, het vergroenen van Nederland. Maar er zijn meer organisaties met een groen hart. Groei & Bloei, Stichting Steenbreek, Vogelbescherming Nederland, IVN Natuureducatie en KNNV, vereniging voor veldbiologie bundelen dit jaar hun krachten om met elkaar de Nationale Tuinweek en het thema De Levende Tuin breder bekend te maken. Ieder doet dit op zijn eigen manier met zijn eigen middelen. Daarom kun je dit jaar voor het eerst activiteiten verwachten van Groei & Bloei-afdelingen met een van deze partners.