Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expertmeeting: Groene Buur

23 mei 2023 | 15:45 - 16:30

Sacha de Ruiter over de Groene Buur: een typisch bottom-upproject. Vanuit de samenleving wordt een groene beweging op gang gebracht. Hou het klein en dichtbij. Dat is het uitgangspunt van het project Groene Buur in Almere.

Dat klimaatadaptatie op alle niveaus vorm moet krijgen is wel duidelijk. Gemeenten voeren beleidswijzigingen door, gaan anders om met de groene openbare ruimten. Maar hoe zit het met de particuliere tuinen? Daar heeft een gemeente weinig tot geen grip op. In Almere is drie jaar geleden, vanuit een bewonersinitiatief, de Groene Buur gestart.

Groene Buur is een beweging waar iedereen die maar iets wil betekenen op het gebied van vergroenen van de leefomgeving bij kan aansluiten. Iedere groene buur is op zijn eigen manier actief. Ze doen wat ze leuk vinden, waar hun expertise ligt of enthousiasme naar uit gaat. De intrinsieke motivatie en eigenaarschap is belangrijker dan vooraf vastgestelde prestatieafspraken en cijfers.

Tijdens de webinar neemt Sacha de Ruiter, initiatiefneemster Groene Buur,  je mee langs de succesfactoren van de Groene Buur. Hoe een idee uitmondde in een groene beweging die heel lokaal (straatniveau) en stedelijk (gemeentelijk niveau) impact maakt.

Gelijk aanmelden

Lees hier meer over de expertmeetings

Gegevens

Datum:
23 mei 2023
Tijd:
15:45 - 16:30

Gegevens

Datum:
23 mei 2023
Tijd:
15:45 - 16:30