Verkiezing Steenbreektrofee

Elk jaar wordt in Nederland de Steenbreektrofee uitgereikt aan een innovatief en duurzaam project, dat met groen een bijdrage levert aan de biodiversiteit, klimaatbestendigheid én leefomgevingskwaliteit. Met deze verkiezing vraagt Stichting Steenbreek jou om je creatieve oplossing te delen, en zo anderen te inspireren.

Kennismiddag: Haal groen uit de bubbel

Den Haag

Vergroenen van steden en dorpen heeft de wind mee, omdat het allerlei grote voordelen heeft voor onze leefomgeving en om deze ook op de langere termijn aantrekkelijk te houden. Maar hoe krijg je bewoners en andere belanghebbenden daarin mee? En hoe kun je met investeren in groen meerdere doelen realiseren? Daarover gaat deze middag, met […]

HBO-leergang Bomen en Stedelijke omgeving, 5 maanden

Praktische informatie: Locatie: Velp Kosten: € 4.435,00 Cursusduur: c.a. 5 maanden Startdatum: 9 februari 2023 Voor meer informatie neemt contact op met de afdeling Trainingen & Cursussen in Velp via 026 369 56 40 of info.tc@hvhl.nl.

Kennisbijeenkomst plantenkeuze voor biodiversiteit

Amersfoort Paulus Borstraat 41, Amersfoort

Veel aandacht gaat er momenteel uit naar de achteruitgang van de biodiversiteit, want deze staat er mondiaal en zeker ook in Nederland heel slecht bij. Hoe kunnen we in onze eigen omgeving – openbare ruimte en tuinen – deze negatieve ontwikkeling een halt toeroepen? Het vervangen van onnodige verharding door bomen, vaste planten en heesters […]

Cursus Natuur Totaal – Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland start op 14 februari de cursus Natuur Totaal. De cursus geeft een brede basis voor natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming en hoe deze doelen in te zetten voor activiteiten. De cursus loopt tot november 2023 met de afsluiting van een getuigschrift.

Expertmeeting: De nieuwe omgevingswet & Participatie

Lubbert Hakvoort, programmamanager Haven-Stad bij gemeente Amsterdam en Opleidingscoördinator bij Van Hall Larenstein, gaat in deze bijeenkomst in op de relatie van deze wet tot de actuele opgaven rondom vergroening, klimaat, versterken.

Expertmeeting: De Week van de Groene Tuin

Sanne Janssen van Milieu Centraal en Ben van Ooijen van de Tuinen van Appeltern zoomen in op het onderwerp: Een groene tuin hoeft niet duur te zijn. Tijdens de Week van de Groene Tuin (4 t/m 10 april) delen de partners van deze campagne elke dag groene én duurzame tuintips.

Cursus Ambassadeur leefbare stad, 9 dagen

Praktische informatie Locatie: Velp Kosten: € 3.985,00 vrij van BTW Cursusduur: 9 dagen Start: 15 maart 2023 Voor meer informatie neemt contact op met de afdeling Trainingen & Cursussen in Velp via 026 369 56 40 of info.tc@hvhl.nl.

NK Tegelwippen

HEEL HOLLAND WIPT: Van maart t/m 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen door groen in zijn eigen (gevel)tuin. Jij dus ook! Breken we dit jaar het record?

Earth Hour

Earth Hour is een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparatuur in hun huis voor 1 uur te doven. Het evenement vindt elk jaar eind maart plaats, in het weekeinde waarin de Zomertijd ingaat.

Nationale Buitenlesdag

Jaarlijks vieren we op de Nationale Buitenlesdag dat er op scholen in heel Nederland door duizenden leerkrachten steeds meer buitenles wordt gegeven. Niet alleen op die ene dag in het jaar, maar het hele jaar door.  

Praktijkcursus Landschapsecologie in het terreinbeheer, 7 dagen

Praktische informatie Locatie: Velp Kosten: € 2.893,00 vrij van BTW Cursusduur: 7 dagen Startdatum: 13 april 2023 Voor meer informatie neemt contact op met de afdeling Trainingen & Cursussen in Velp via 026 369 56 40 of info.tc@hvhl.nl.