Cursus Natuur Totaal – Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland start op 14 februari de cursus Natuur Totaal. De cursus geeft een brede basis voor natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming en hoe deze doelen in te zetten voor activiteiten. De cursus loopt tot november 2023 met de afsluiting van een getuigschrift.

NK Tegelwippen

HEEL HOLLAND WIPT: Van maart t/m 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen door groen in zijn eigen (gevel)tuin. Jij dus ook! Breken we dit jaar het record?

Campagne Maai Mei Niet

Als we zo doorgaan, blijven er binnen korte tijd geen insecten meer over in Nederland. Daarom willen de Bijenstichting, Flora van Nederland en Stichting Steenbreek tuineigenaren en gemeenten ertoe te bewegen minder en anders te gaan maaien: Maai Mei Niet. De titel van de campagne slaat op het advies voor tuinbezitters om in de maand […]

Ecotuindagen van Velt

Op ruim 200 plaatsen in Vlaanderen en Nederland kun je gratis tal van ecologische tuinen bezoeken en staan de tuineigenaars voor je klaar met praktische tuintips en leuke ideetjes. Via deze link kun je zien welke tuinen in jouw buurt te bezoeken zijn https://velt.nu/ecotuindagen

Steenbreek Landelijke Inspiratiedag 8 juni in Assen

Assen Duurzaamheidscentrum Bosrand 2, Assen

Op 8 juni staat de jaarlijkse inspiratiedag van Stichting Steenbreek in het teken van ‘Hoe krijg je inwoners aan de slag?'. Mede namens gemeente Assen nodigen wij alle deelnemers aan Steenbreek van harte uit voor deze inspirerende dag, waar we te gast zijn bij het Duurzaamheidscentrum in Assen.

Expertmeeting: NIEUWBOUWWIJK MAANWIJK IN LEUSDEN

Nieuwbouwwijk Maanwijk in Leusden werd een jaar geleden opgeleverd en is een bijzondere wijk. Niet alleen omdat deze meer ruimte voor natuur heeft dan een gemiddelde andere nieuwbouwwijk. Ook de samenwerking tussen een bouwbedrijf en een Natuur en Milieueducatie centrum is een niet alledaagse. Tijdens deze expertmeeting nemen Harwil de Jonge van Gebiedsontwikkelaar Heijmans en Henriette Former van […]

Cursus Bodemspecialist 2023, 16 dagen

Praktische informatie Locatie: Velp, eventueel in company. Kosten: € 3500,00 Cursusduur: 16 dagen Startdatum: najaar 2023 Voor meer informatie neemt contact op met de afdeling Trainingen & Cursussen in Velp via 026 369 56 40 of info.tc@hvhl.nl.

Burendag

Tijdens Burendag worden zoveel mogelijk buren met elkaar in contact gebracht. Waarom? Omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Meer informatie.

Week tegen Eenzaamheid

In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit.

Treevember

Treevember is dé maand waarin voedselbossen in de spotlights staan. Voedselbossen zijn een ideale habitat voor bestuivende insecten, maar ze bieden nog veel meer voordelen, bijvoorbeeld voor voedselproductie, natuurontwikkeling, klimaat en biodiversiteit.

Wereld Bodemdag

Om aandacht te vragen voor dit toenemende probleem dat bodemslijtage is, is Wereld Bodem Dag in het leven geroepen. In 2002 werd voor het eerst het belang van een wereldwijde Bodemdag geopperd, geïnitieerd door the International Union of Soil Sciences (IUSS). Op 5 december 2014 vond de eerste officiële editie plaats, ingesteld door de Verenigde Naties. […]