Alkmaar gaat voor groene tuinen

Gemeente Alkmaar is aangesloten bij de landelijke organisatie Steenbreek. Gemeente Alkmaar heeft aan Hortus Alkmaar de opdracht gegeven om bewoners te stimuleren hun tuin te vergroenen onder het motto ‘stenen eruit, planten erin’.

“Campagnes zoals Operatie Steenbreek geven nieuwe inspiratie. Inwoners kunnen zelf concreet iets doen in hun eigen omgeving gezonder en groener te maken. Steenbreek laat zien dat het niet moeilijk is om bij te dragen aan een Duurzaam Alkmaar”

Wethouder Christian Braak

Bewustwording én actie
Steenbreek Alkmaar is in mei gestart met verschillende activiteiten. De nadruk ligt dit jaar op de wijken De Hoef en Vroonermeer Noord. Om mensen bewust te maken van het goede van een groene tuin was Steenbreek aanwezig op het Groene Helden festival, ontvangen nieuwe bewoners informatiepakketjes met tuinadviezen en er is een workshop georganiseerd om je tuin diervriendelijk te ontwerpen.

“Elke vierkante meter steen die vandaag wordt vervangen door groen helpt. We kunnen samen het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde leefomgeving in Alkmaar”

Wethouder Marcel van Zon

Gratis plant of zakje bloembollen
Op zaterdag 28 september 2019 is het Burendag bij “Huis van de wijk” De Alkenhorst. Bewoners van De Hoef kunnen, bij inlevering van een tuintegel, gratis een plant of zakje biologische bloembollen ophalen bij de kraam van Steenbreek Alkmaar. Ook met vragen over de tuin kun men terecht. Iedereen is welkom tussen 14.00 en 16.00 uur.

Dit najaar volgen er voor de bewoners in de Vroonermeer Noord een informatiemiddag, workshops en tuindagen. Meer informatie over Steenbreek Alkmaar en de activiteiten vind je op www.alkmaar.nl/steenbreek

Bron:
Gemeente Alkmaar