Asser Kinderraad maakt Assen groener met miniparkjes

De Asser Kinderraad heeft tijdens een workshopmiddag in het Duurzaamheidscentrum Assen, 8 microclimates gemaakt. Dit zijn miniparkjes van 60 x 60 cm die in de stoep worden geplaatst. De dag erna zijn de 8 miniparkjes geplaatst bij 6 verschillende wijkcentra, Het Duurzaamheidscentrum Assen en het Stadhuis. Wethouder Bert Jan ten Oever en kinderburgemeester Fieke Warners hielpen hierbij een handje. Met de miniparkjes helpt de Kinderraad Assen een stukje groener te maken!

Het winnende miniparkje
Een jury, bestaande uit wethouder Bert Jan ten Oever, Lotte Hadderingh van Landschapsbeheer Drenthe en Arthur Doornebosch van Mijn Buurt Assen, heeft het miniparkje van Laurens en Natalia uitgeroepen tot het meest klimaatbestendige en diervriendelijke miniparkje. Zij wonnen de ‘Gouden Hark’. Het winnende miniparkje is bij het Stadhuis te bekijken. De andere miniparkjes zijn te vinden bij de verschillende wijkcentra en het Duurzaamheidscentrum Assen. De wijkcentra hebben de miniparkjes met enthousiasme ontvangen.

Ga voor groen! Dit kun jij doen
Assen maken we nog groener met meer bloemen, bijen, vogels en fijne plekjes in je eigen tuin of balkon. Samen zorgen we voor droge voeten bij hoosbuien, genoeg water in droge periodes en een gezonde omgeving voor mensen en dieren. Dat doen we door stenen te vervangen door groen, regenwater op veilige plekken op te vangen en schoon regenwater te benutten. De miniparkjes helpen om zichtbaar te maken wat een groene omgeving betekent en wat inwoners zelf kunnen doen om hieraan bij te dragen. Gemakkelijke en direct toepasbare tips om aan de slag te gaan in je eigen huis, tuin, balkon of straat vind je op www.duurzaamheidscentrumassen.nl/steenbreek