,

Bed & Breakfast voor Bijenchallenge 2024

Heb je altijd al gedroomd van een tuin waar bijen rondzoemen en volop kunnen genieten? De Bijenstichting nodigt alle tuin- en balkonliefhebbers van alle provincies uit om deze droom te realiseren en mee te doen aan de meest bij-zondere uitdaging van het jaar: de Bed & Breakfast voor Bijenchallenge 2024.

Maak een Bijenparadijs in je eigen tuin
De uitdaging is simpel: tover je tuin om tot een kleurrijk, voedzaam en veilig toevluchtsoord voor bijen en maak kans op de titel ‘Beste B&B voor Bijen’ in jouw provincie. Dit is niet alleen een kans om je groene vingers te laten zien, maar vooral om de bijen te helpen waarmee ook jij een goede bijdrage levert aan het behoud van bijenpopulaties in Nederland.

Doe mee voor provinciale én landelijke eer
De provinciale winnaar krijgt de kans om door te gaan naar de landelijke ronde. Heel Nederland kan dan op jou stemmen via sociale media en de website van de Bijenstichting.

Belangrijke data en activiteiten B&B Bijenchallenge 2024:

  • maart t/m mei: start met het bijvriendelijk maken van je tuin en vergeet niet om foto’s te maken!
  • september/oktober: plant en zaai bloembollen en inheemse zaden. Leg ook dit vast met foto’s.
  • eind oktober: deadline voor het indienen van je resultaten via een online vragenlijst en het inzenden van je foto’s.
  • half november: bekendmaking van de provinciale winnaars.
  • daarna: start van de landelijke publieksverkiezing B&B Bijenchallenge 2024.
  • begin december 2024: bekendmaking van de nationale winnaar.

Doe mee en win!
Door mee te doen aan de B&B Bijenchallenge 2024, lever je een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit en kun je mooie prijzen winnen. Laat deze kans niet voorbijgaan, doe mee en schrijf je in via de website van de Bijenstichting!

Meer informatie is te lezen op de website van de Bijenstichting: https://bijenstichting.nl/challenge/

Over de Bijenstichting
De Bijenstichting zet zich in voor het behoud van biodiversiteit en het welzijn van bijen. Met de B&B  voor Bijenchallenge wil de Bijenstichting het bewustzijn voor bijen versterken en de inwoners van alle  provincies inspireren om actieve bijdragen te leveren aan een groene en bijvriendelijke omgeving.