Eerste editie van kunstwedstrijd The Wild Postcard Project in Nederland

The Wild Postcard Project roept de Nederlandse jeugd van 5 tot 18 jaar op om kunstwerken te maken die de biodiversiteit in Nederland (alle levende organismen, planten en dieren in Nederland) uitbeelden. Het kunstwerk mag één organisme bevatten, of twee, of zelfs hele landschappen! Het doel is om op een creatieve manier bewustzijn te creëren over biodiversiteit in Nederland, vooral onder de jeugd. De kunstwerken van tien winnaars worden omgezet naar een ansichtkaart, zodat de biodiversiteit in Nederland de hele wereld over kan!

De huidige wedstrijd is de eerste in Nederland. The Wild Postcard Project is opgericht in 2016 en sindsdien zijn er wedstrijden georganiseerd in de Filippijnen, Ierland, Madagaskar en Canada. Inzendingen uit Nederland kunnen via de post of online ingezonden worden (samen met het inschrijfformulier) tot 19 Juli.

The Wild Postcard Project is ontstaan in Dublin, op initiatief van Dr. Angela Stevenson en Dr. Eileen Diskin. Het tweetal heeft de liefde voor wetenschap en kunst gecombineerd om op een unieke manier aandacht te vragen voor biodiversiteit in de wereld: ansichtkaarten! Deze kaarten zijn online te koop; het initiatief is een sociale onderneming en gebruikt de opbrengsten om toekomstige wedstrijden te kunnen organiseren.

Voor meer informatie: www.wildpostcardpoject.com