Gratis zaailingen voor tuinen Papendrecht

Deze hele winter kunnen inwoners van Papendrecht gratis jonge boompjes en struiken (zaailingen) ophalen in de ruiltuinen van De Spil en De Heerlijkheid. Deze ruiltuinen doen mee met de landelijke actie MeerBomenNu. De ‘zaailingen’ komen uit natuurgebieden waar ze als onderdeel van natuurbeheer gewoonlijk verwijderd worden. Door deze actie krijgen ze de kans een echte boom of struik te worden.

Wethouder Arno Janssen heeft op donderdag 3 december jl. een aantal vrijwilligers geholpen met het plaatsen van een nieuw hekje: “Ik ondersteun deze actie van harte. Hiermee geven we kleine stukjes natuur een nieuwe kans en zo maken we Papendrecht samen groener en duurzamer. Daarnaast zijn de ruiltuinen ook een mooie plaats voor sociale contacten. Ik hoop dat veel inwoners hier gebruik van gaan maken.”

Openingstijden ruiltuinen
Vanaf vrijdag 4 december kunnen inwoners in principe iedere vrijdag bij De Heerlijkheid terecht van 10:00 tot 16:00 uur. De zaailingen kunnen ook worden opgehaald bij De Spil. De voortuin van De Spil is ingericht als walk through tuin zodat iedereen veilig een zaailing kan ophalen en een kijkje kan nemen in de ruiltuinkast.

MeerBomenNu
MeerBomenNu is een initiatief van Urgenda, Stichting Nationale Boomfeestdag, Caring Farmers en MeerGroen. Doel van de actie is komende winter minimaal 1 miljoen zaailingen gratis weg te geven. Zo werken we samen met Staatsbosbeheer, Operatie Steenbreek en veel enthousiaste vrijwilligers van De Spil en De Heerlijkheid aan het herstel van biodiversiteit en vertraging van klimaatverandering. Kijk voor meer informatie over de landelijke actie op www.meerbomen.nu.