Grote Zoom-actie

Op 22 april organiseren The Pollinators een grote Zoom-actie. Omdat de kick-off van de Nationale Zaaidag niet buitenshuis plaatsvindt zoekt iedereen naar creatieve oplossingen en zoemen we nu samen online voor de bij. The Pollinators willen op deze manier toch met zo veel mogelijk mensen tegelijk gaan zaaien.

Via de duizend Voedselbanken voor Bijen door het hele land is de afgelopen tijd biologisch bloemzaad verspreid. Mensen kunnen tot de 22e terecht bij een voedselbank in hun buurt om een zakje zaad te halen. Het plan is dat het bloemzaad op de 22e massaal in tuin of op balkon de grond in gaat. Zo zaaien we met elkaar een miljoen vierkante meter grond in.

Om de Nationale Zaaidag in stijl te beginnen roepen The Pollinators zoveel mensen mogelijk op om de op woensdag 22 april om half elf ‘s ochtends deel te nemen aan de grootste virtuele zaai-actie ooit. Op het programma staat onder andere een live optreden van woordkunstenaar de Droominee en zullen de ambassadeurs het zaaien feestelijk introduceren.

Zoom je mee?
Via de Zoom-link kun je deelnemen aan de meeting. Zo kun je samen met anderen aan de slag gaan met zaaien! Heb je nog geen zakje zaadjes? Haal die dan op bij een Voedselbank voor Bijen bij jou in de buurt. De afhaalpunten zijn te vinden via voerdebijbij.nl. The Pollinators benadrukken bij het uitdelen van de zakjes de maatregelen van het RIVM in acht te nemen.”

Zie hier het facebook evenement.