Kwekerij bezoeken vanachter je beeldscherm

Het bezoeken van kwekerijen is op dit moment beperkt mogelijk. Van den Berk Boomkwekerijen uit Sint-Oedenrode heeft een aantal mogelijkheden om haar bomen vanachter het beeldscherm te bekijken.

Het bedrijf heeft inmiddels van ruim 60 boomsoorten korte video’s gemaakt. De boom wordt daarbij van alle zijden bekeken, waarbij de kenmerken worden beschreven en wordt ingezoomd op details. De filmpjes zijn op het youtube kanaal te bekijken.

Bomenvlogger
Johan van den Berk , de ‘bomenvloggger’ van Van den Berk Boomkwekerijen met inmiddels bijna 4000 volgers,  gaat actief door met het opnemen van nieuwe vlogs. Hij neemt de kijkers mee de kwekerij in en laat een assortiment zien dat bij een bepaald thema past. Dat kunnen soorten zijn die op dat moment een bijzondere sierwaarde laten zien, zoals bijvoorbeeld de verschillende Prunus soorten, maar ook thema’s als bomen voor bijen,  voor kustgebieden en voor speelpleinen komen voorbij.  De video’s duren gemiddeld zo’n 6 minuten en er zijn inmiddels 29 bomenvlogs.

Video bellen in de kwekerij
Voor groenprofessionals die op zoek zijn naar bepaalde bomen en deze graag zelf willen uitzoeken, introduceert Van den Berk het ‘Video bellen in de kwekerij’.  Tijdens een live video gesprek laten medewerkers van het verkoop-team in de kwekerij de betreffende soorten en maten en eventuele alternatieven zien. De bomen kunnen rondom worden bekeken en tijdens het gesprek kan worden ingezoomd op details. Zo is het mogelijk om veilig en efficiënt  zelf de gewenste exemplaren uit te zoeken. Maak van te voren wel een afspraak.