Kijk mee naar de live bekendmaking van de winnaars van de Challenge Groene Icoonprojecten

Op donderdag 10 februari om 16.00 uur maakt de provincie Gelderland de winnaars van de Challenge Groene Icoonprojecten bekend. Dit doen ze in een live uitzending met de deskundige jury en gedeputeerde Peter Kerris. 

Provincie Gelderland daagde gemeenten, inwoners, ondernemers en grondeigenaren uit om met een plek in hun stad of dorp aan de slag te gaan en een ontwerp te maken voor een groene ontmoetingsplek. Ze hebben 32 projectvoorstellen ontvangen door bijna evenveel Gelderse gemeenten. Ambitieuze plannen om wijken, bedrijventerreinen, pleinen, parken, winkelcentra en dorpskernen flink te vergroenen. Vergroening die bijdraagt aan de biodiversiteit, verkoeling biedt bij hitte, water bergt en/of vasthoudt en kansen biedt voor recreatie. De uitgewerkte plannen laten zien dat er veel energie is bij onze gemeenten, inwoners en ondernemers om flink aan de slag te gaan met het vergroenen van hun stad en dorp.

Jury
De deskundige jury, bestaande uit Marja van der Tas, Tim van Hattum, Jelle de Jong, Petra Lettink en Jelle Reumer, heeft de projecten beoordeeld en de lijst met de top-9 projecten samengesteld. Deze groene icoonprojecten zullen elk tot € 100.000 ontvangen om hun project te gaan realiseren. (Elk winnend project ontvangt een bijdrage van 50% van de verwachte kosten voor de realisatie van het project met een maximum van €100.000 per project. Er is in totaal €900.000 beschikbaar).

Tijdens de live-uitzending op donderdag 10 februari van 16.00 – 16.30 uur zal de jury in gesprek gaan met gedeputeerde klimaatadaptatie Peter Kerris en de jury’s keuze voor de top 9 toelichten. Ook zullen zij in gesprek gaan over de noodzaak en de kansen voor vergroening van onze steden en dorpen. En wat iedereen wil weten: welk project is het beste en waarom?

Kijk op donderdag 10 februari 2022 van 16.00 – 16.30 uur via deze link mee naar de live bekendmaking.