Kleur Alkmaarse tuinen: Tegels eruit, bloembollen erin

Wethouder Anjo van de Ven (OPA) heeft nu al het voorjaar in haar ‘bol’. Tuinen vol bloemen, groene parken, groene speelterreinen. Een kleurrijk en groen Alkmaar, dat is wat het moet worden.

Alkmaar is aangesloten bij het landelijke platform Operatie Steenbreek. Het doel van Alkmaar en Operatie Steenbreek is om zoveel mogelijk groen en zo min mogelijk steen in de Alkmaarse tuinen te krijgen.

10.000 bloembollen
Om deze ambitie vorm te geven ging Wethouder Groen, Anjo van de Ven, zaterdag 25 november, gewapend met schop, kruiwagen en bloembollen de wijk in om inwoners te stimuleren om meer groen en minder tegels in hun tuin te nemen.

Wethouder Van de Ven: “Het is geweldig om te zien dat er in Alkmaar al verschillende initiatieven zijn om de stad kleuriger en groener te maken. Met deze actie willen we nog meer inwoners erbij betrekken. Als wethouder Groen kan ik dit alleen maar toejuichen. Groen rond je huis geeft veel plezier. In een groene tuin kan het regenwater makkelijker wegzakken in de grond dan in een betegelde tuin. Ook betekent meer groen in je tuin meer vogels, vlinders, bijen en andere dieren, waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de natuur.”

Ruil nu uw tegel in
De komende tijd gaat de gemeente, gesteund door Operatie Steenbreek bewoners op verschillende manieren enthousiast maken om hun tuin verder te vergroenen.

Bron:
Gemeente Alkmaar