Klimaatadaptatieweek Groningen 19 t/m 25 januari 2021

Het is één van de grootste uitdagingen van de 21e eeuw: het veranderende klimaat. De gevolgen van overstromingen door hevige regenval, hittegolven en droogte hebben een steeds grotere impact op ons dagelijks leven. Hoe we ons kunnen aanpassen aan deze gevolgen staat centraal tijdens de Klimaatadaptatieweek Groningen van dinsdag 19 t/m maandag 25 januari 2021.

Heel veel (inter)nationale sprekers komen aan het woord over de huidige en toekomstige status van klimaatadaptatie. Dit alles gebeurt tijdens het gratis interactieve (online) festival in gemeente Groningen. Het programma van de Klimaatadaptatieweek Groningen zit boordevol leuke, vernieuwende, inspirerende en verdiepende elementen. Van de laatste wetenschappelijke inzichten van IPCC-leden tot een Science Statement over de urgentie van klimaatadaptatie door Nobelprijswinnaars. Van inspirerende lezingen van internationale jonge influencers tot duurzame kunstactiviteiten, films en acties om de omgeving te vergroenen.

Op het programma staat onder andere:

  • De presentatie van 9 klimaatadaptieve projecten in stad en ommeland (dinsdag 19 januari 14.00 – 16.00 uur)
  • De tentoonstelling Sponsland, alle dagen live te zien op de Grote Markt (opening dinsdag 19 januari om 16.15 uur)
  • Het stadsgesprek met o.a. Henk Ovink en (hopelijk) onze nieuwe stadsbouwmeester Nathalie de Vries over klimaatadaptieve steden (donderdag 21 januari 13.30 – 15.00 uur)
  • De linkse mannen lossen het op: het Klimaat, met o.a. deltacommissaris Peter Glas (donderdag 21 januari 19.30 uur)

Klimaatadaptatie Groningen zet een klimaatadaptieve beweging in gang. Bewegen betekent van plaats veranderen, niet stilstaan. Dit willen wij uitdragen: beweging in hoofd, hart en handen. Kijk hier voor het volledige programma van de Klimaatadaptatieweek.