Leeuwarden geeft subsidie voor groenere tuinen

Het college van burgemeester en wethouders van Leeuwarden heeft een subsidieregeling vastgesteld voor groenere tuinen. Aanleiding is het initiatiefvoorstel ‘Groene Stad en dorpen’ van de gemeenteraad waarmee zij tot 2020 zo’n 150 tuinen willen ontstenen en vergroenen.

De subsidie geldt ook voor het aanbrengen van groene wanden en voor groene daken die niet in aanmerking komen voor andere subsidies. Bewoners kunnen zich aanmelden via het registratieformulier.

Samen gaan we groener
Onder het motto ‘Samen gaan we groener’ willen we werken aan een groene en gezonde leefomgeving. Groen kent vele voordelen. Het geeft afkoeling in de zomer, houdt het water vast in natte perioden en geeft het water af in droge tijden. Ook is een groene leefomgeving goed voor de mentale en fysieke gezondheid en zorgen verschillende soorten groen voor een verrijking van de biodiversiteit. Van het totale groen in de gemeente Leeuwarden bestaat ongeveer de helft uit particuliere tuinen. Deze tuinen zijn in een rap tempo aan het verstenen met alle nadelige gevolgen van dien. Met de subsidie verwacht de gemeente deze ontwikkeling een positieve wending te kunnen geven.

Bron:
Gemeente Leeuwarden