Steen eruit en plant erin bij start Operatie Steenbreek Ede

Afgelopen zaterdag startte Operatie Steenbreek in Ede. Een middag waar bezoekers informatie kregen over het vergroenen van hun tuin. Er was veel te zien en de bezoekers kregen praktische informatie mee. Ook lieten mensen een schetsontwerp maken voor een groene tuin. Een reactie: “Eerst wilde ik mijn tuin betegelen maar nu ik hoorde van Operatie Steenbreek ga ik het anders aanpakken.”

Ook vanuit de gemeente was er veel belangstelling voor de start van Operatie Steenbreek.  De raadsleden Ellen Out en Peter Jansen onthulden het waterhuis samen met de makers. Het waterhuis laat zien hoe je water kan opvangen in je tuin. Met onder andere meer groen, halfverharding, een wadi, een regenton en een goot. Het waterhuis is mobiel verplaatsbaar en komt op verschillende plekken in Ede te staan. Het waterhuis laat concrete oplossingen voor de opvang van water in de tuin zien. Het waterhuis is bedacht en uitgevoerd door twee kerngroepleden van Operatie Steenbreek.

Officieel moment
Na de onthulling van het waterhuis was er een officieel moment met de wethouder Leon Meijer. Hij  haalde een steen uit de tuin en plantte een klimplant. “Tegel eruit en plant erin”. Daarbij benadrukte hij dat de gemeente graag wil meewerken aan het vergroenen van de tuinen in Ede.

Voor wie 14 april niet is geweest……….. Operatie Steenbreek gaat rond langs andere tuincentra. Zaterdag 19 mei bij Tuincentrum Harkes. Het thema is dan bijvriendelijke eenjarige planten. En op zaterdag 16 juni  bij Tuincentrum van de Lagemaat. Daar krijgt u info over de eetbare tuin.