Lekker in je tuin bij De Nieuwe Stad

De lente is begonnen! Tijd om lekker in de tuin of op je balkon te genieten en te barbecueën, spelen of zonnen. De tuin geeft naast dit plezier de stad ook kleur. Mooie Amersfoortse tuinen om trots op te zijn! Kom zaterdagmiddag 1 april naar Het Lokaal om inspiratie op te doen hoe je eenvoudig aan de slag kunt om jouw eigen balkon, huis of tuin kleur te geven. Laat in het ontwerpatelier bijvoorbeeld een schetsontwerp maken van jouw eigen tuin!

Zaterdag 1 april wordt een lifestyle middag, vol groene inspiratie. Naast allerlei leuke activiteiten, gaat ook de website www.lekkerinjetuin.nl live. Op deze website vind je informatie, tips, activiteiten en voorbeelden voor je eigen groene tuin, dak, gevel of balkon. Daarnaast ontvang je tips om regenwater op te vangen bij een hevige regenbui, of voor koele plekken in de zomerhitte. Of hoe je met bijvoorbeeld planten meer vogels, bijen en vlinders aan kunt trekken.

Activiteiten
Van 13.00 – 17.00 uur zijn er activiteiten op verschillende locaties, kijk voor het programma in de agenda op de website van Het Groene Huis. Bij De Nieuwe Stad, in en rond Het Lokaal, en bij Tuincentrum Ranzijn zijn er verschillende workshops. Je krijgt er tuinadvies en kun je een schetsontwerp laten maken voor je tuin of balkon. De kinderen kunnen zaadbommetjes en regenmeters maken. Ook krijg je informatie over welke planten het goed doen in een hele natte of juist droge, een hele zonnige of juist schaduwrijke tuin.

Inspiratie geven of krijgen
Heb je zelf tips, ideeën of een fantastisch mooie tuin waar je trots op bent? Ben je lekker aan de slag geweest met tips van: www.huisjeboompjebeter.nl of kom je juist niet verder? Laat het ons weten via info@lekkerinjetuin.nl.