Lever een stoeptegel in en ontvang een gratis tuinplant in Steenbergen

Gemeente Steenbergen start met de actie ‘Tegel eruit, plantje erin’. Met deze actie worden bewoners op een ludieke manier gestimuleerd om hun tuinen groener te maken. Inwoners leveren een stoeptegel of klinker in en krijgen in ruil daarvoor een leuke tuinplant.

Ons klimaat verandert en dat is te merken. Steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Gemeenten en waterschappen in Nederland ondernemen maatregelen om de openbare ruimte anders in te richten. Maar ondanks alle maatregelen, is de hulp van alle inwoners van Nederland nodig. Door meer groen in de gemeente kan het regenwater goed in de bodem zakken, worden riolen minder belast en wordt de temperatuur in dorp en stad minder extreem. Daarnaast is meer groen goed voor onze gezondheid en wordt het leefgebied van vogels, insecten en andere dieren vergroot.

Samen maken we de gemeente Steenbergen groener
Wethouder Baartmans is blij met deze stap richting een groenere gemeente: “Het is belangrijk dat we blijven werken aan een duurzame gemeente. We moeten grote stappen zetten, maar ook relatief kleine acties zoals deze dragen daaraan bij. Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken.”

Data en locaties
Iedere inwoner mag één stoeptegel inleveren in ruil voor een gratis plant. Dat kan op:

  • Zaterdag 30 oktober (10.00 – 14.00 uur) bij de Albert Heijn in Steenbergen
  • Donderdag 4 november (12.00 – 15.00 uur) op de markt in Kruisland
  • Vrijdag 5 november (9.00 – 12.00 uur) bij de SPAR in Nieuw-Vossemeer
  • Donderdag 11 november (9.00 – 12.00 uur) op het Raadhuisplein in Dinteloord

Operatie Steenbreek
De actie is onderdeel van Operatie Steenbreek. De campagne Operatie Steenbreek is een (hulp)middel voor gemeenten om inwoners en bedrijven op de voordelen te wijzen die een groene (woon-/werk)omgeving biedt.